ms.detector.media
07.09.2022 12:37
Ілон Маск міг відмовитися від Twitter через війну в Україні
Ілон Маск міг відмовитися від Twitter через війну в Україні
Бізнесмен ухвалив рішення скасувати угоду про придбання соцмережі за кілька місяців до того, як зробив офіційну заяву про це.

Ілон Маск вирішив «уповільнити» придбання Twitter за 44 мільярди доларів після того, як Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. В приватних повідомленнях він казав, що не бачить сенсу купувати Twitter, «якщо ми йдемо до Третьої світової війни». Про це повідомляє The Insider.

Приватне листування бізнесмена оприлюднили у рамках судових слухань щодо угоди Маска про купівлю Twitter. Так, 8 травня текстове повідомлення від Маска отримав банкір Морган Стенлі, який фінансує частину угоди із придбання Twitter. У своїх повідомленнях мільярдер також посилався на майбутню промову президента РФ Володимира Путіна. Як відомо, 9 травня Путін виступив із промовою з нагоди 77-ої річниці перемоги Росії над нацистською Німеччиною. У цій промові Путін назвав рішення РФ вдертися в Україну в лютому 2022 року «єдиним правильним рішенням» і заявив, що Захід «готується до вторгнення в Росію».

«Сповільнімося на кілька днів. Завтрашня промова Путіна є дійсно важливою. Немає сенсу купувати Twitter, якщо ми прямуємо до Третьої світової війни», — зачитав текст повідомлення Маска адвокат Twitter.

Реагуючи на це, адвокат Маска назвав зачитаний уривок «цілковитою нісенітницею» та сказав, що такого ж висновку дійде й суд, коли ознайомиться із повною версією цього листування. Очікується, що повний ланцюжок текстових повідомлень суду нададуть наступного тижня.

Нагадаємо, у липні Маск повідомив у письмовій формі Twitter, що офіційно відмовляється від угоди про покупку компанії. Бізнесмен обґрунтував це своє рішення тим, що Twitter начебто приховував реальні дані про ботів і облікові записи спаму.

Як повідомляв «MediaSapiens», у березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися бізнесмену майже в $2,9 млрд. Наразі він — найбільший зовнішній акціонер Twitter. За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищує частку засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. 9 квітня Маск мав стати членом ради директорів Twitter, однак відмовився долучатися до неї.

У травні Маск призупинив угоду про купівлю Twitter через підозру у тому, що у соцмережі наявна величезна кількість спам-акаунтів. 8 липня Маск відмовився від угоди про купівлю платформи, заявивши, що в нормативній заявці Twitter є «оманливі відомості» щодо кількості акаунтів ботів. Twitter на це заявив, що Маск запитує інформацію, яка «не існує або вже була надана», і пообіцяв звернутися до суду.

9 липня про підготовку позову проти Ілона Маска повідомив голова ради директорів компанії Брет Тейлор. У кінці липня Ілон Маск подав зустрічний позов проти Twitter. У ньому він стверджує, що компанія вдається до шахрайства, порушує контракт і норми закону про цінні папери, який є чинним у штаті Техас.

На початку серпня Маск закликав керівництво Twitter до публічних дебатів щодо ботів соцмережі.

Фото: slovoidilo.ua

ms.detector.media