ms.detector.media
06.09.2022 10:46
Суд наклав штраф на українця, що закликав у Facebook до створення Буковинської республіки
Суд наклав штраф на українця, що закликав у Facebook до створення Буковинської республіки
У сукупності штраф та компенсація витрат слідства склали 66,5 тисяч гривень.

Шевченківський райсуд Чернівців покарав мешканця місця, уродженця Одеси, за антиукраїнські публікації у соцмережі Facebook. Про це повідомляє «Судовий репортер».

Як з’ясував суд, у 2020 році обвінувачений розміщував тексти і зображення із закликами до насильницької зміни конституційного ладу та до захоплення державної влади. Також він закликав до створення на території Чернівецької області незалежної від України держави. «Пришло время делать ЗУБР! (Західноукраїнську Буковинську Республіку) Ми не визнаємо виборів! Буковинці! Звільнимося від Києва!», - писав він (написання згідно оригиналу. — Ред.).

Окрім того, обвинувачений підтримував ідею окупації Росією частини території Херсону та Нової Каховки з метою здобуття води для Криму та кликав Путіна. «С завтрашнего дня начинаю Путина звать в Черновцы… Только Путин правду народам несёт и рассудит нас по справедливости. Доверяю только Путину. Последнему оплоту справедливости в мире! Как Путин скажет — так и будет…», - йшлося в його дописах.

Крім того, автор розміщував дописи, спрямовані на розпалювання національної та релігійної ворожнечі. Наприклад, «Украинец это всегда националист. Всегда земельный аграрий (а не производственник) – по простому «селянин». Национализм на почве селянства-всегда смерть любым государственным межстрановым объединениям» або «Репрессивные списки евреев в Черновцах наперед: (перелік прізвищ. — Ред.)».

Згідно з угодою про визнання винуватості, прокурор і обвинувачений домовилися про покарання у вигляді штрафу — 34 тисячі гривень. Крім того, з чоловіка стягується 32,5 тисячі гривень витрат за експертизи його дописів.

Нагаудаємо, що двох українців засудили за підтримку Росії. Один з них — викладач вишу. Мешканці Харкова та Тернополя отримали реальне покарання за виправдання російського вторгнення та прославлення окупантів.

Фото: ua-travels.in.ua

ms.detector.media