ms.detector.media
22.08.2022 10:35
Мінцифри розповіло, хто в Україні отримує Starlink безплатно
Мінцифри розповіло, хто в Україні отримує Starlink безплатно
З початку повномасштабної війни Україна отримала понад 13 000 пристроїв Starlink.

Starlink в Україні в першу чергу забезпечує роботу критичної інфраструктури. Про це повідомляє Liga.Tech з посиланням на керівника з розвитку фіксованого інтернету Міністерства цифрової трансформації України Андрія Набока.

«Термінали Starlink безоплатно допомагають зберігати зв’язок енергетичним компаніям, пожежним частинам, лікарням, сільрадам. Це ті установи, що впливають на життя тисяч людей», – пояснив він.

За його словами, якщо російські окупанти пошкоджують інтернет-інфраструктуру критично важливих об'єктів, їх представники подають до Держспецзв'язку заявки на встановлення Starlink через держоргани, яким підпорядковуються. Наприклад, лікарні подають заявки через МОЗ, а управління соцзахисту населення — через обласні військові адміністрації.

Українці можуть також замовити термінали Starlink самостійно. Це треба робити через офіційний сайт Starlink. Щоб посилка надійшла швидше, можна здійснювати замовлення через Польщу.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що 27 квітня в Україні було зарєстровано представництво компанії SpaceX – «Starlink Ukraine». Реєстрація представництва була необхідна для офіційного запуску Starlink в Україні.

27 лютого на тлі масштабної агресії Росії засновник компанії SpaceX Ілон Маск погодився надати Україні доступ до супутникового інтернету та активував сервіс Starlink в Україні. 

28 лютого в Україну привезли перші термінали Starlink, вони були адаптовані до потреб України. Зокрема було оновлено програмне забезпечення для зниження споживання енергії та увімкнено мобільний роумінг. 

Фото: starlink.com

ms.detector.media