ms.detector.media
16.08.2022 15:39
TikTok створив власну нейромережу для генерації зображень
TikTok створив власну нейромережу для генерації зображень
Система штучного інтелекту перетворює текст на малюнок, який можна використовувати як фон для відео.

Відеоплатформа TikTok додала новий ефект під назвою «зелений екран штучного інтелекту», що дозволяє користувачам вводити текстову підказку, яку програмне забезпечення потім генеруватиме як зображення. Про це повідомляє The Verge.

Результати роботи системи TikTok є досить простими в порівнянні з найсучаснішими моделями перетворення тексту на зображення, такими як Imagen від Google, DALL-E 2 від OpenAI або Midjourney. Ефект, який наразі доступний у TikTok, створює лише абстрактні, змазані образи. Для порівняння: інші моделі можуть створювати як фотореалістичні зображення, так і складні й узгоджені ілюстрації, які справляють таке враження, ніби їх намалювали люди.

Однак обмеження моделі TikTok цілком можуть бути навмисними. По-перше, просунутіші моделі потребують більшої обчислювальної потужності, впровадження якої було б дороговартісним і ресурсомістким для компанії. По-друге, TikTok має понад мільярд користувачів, і надання всім можливості створювати фотореалістичні зображення будь-чого, що вони можуть собі уявити, майже напевно призведе до небажаних результатів. Користувачі можуть, наприклад, замовляти зображення, пов’язані із насильством або оголеним тілом.

Запроваджуючи «зелений екран штучного інтелекту», TikTok показує, наскільки швидко ця технологія стає мейнстримом. Цикл розробки штучного інтелекту для перетворення тексту у зображення розпочався у 2021 році з оригінального випуску DALL-E від OpenAI. Менш ніж через два роки технологія — вже в руках мільйонів через такий додаток, як TikTok.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що таке Midjourney і як замовити нейромережі свій малюнок.

Фото: The Verge

ms.detector.media