ms.detector.media
30.07.2022 15:44
Ілон Маск подав зустрічний позов проти Twitter
Ілон Маск подав зустрічний позов проти Twitter
Він хоче захистити своє право на відмову від купівлі угоди ціною 44 мільярди доларів.

Головний виконавчий директор Tesla SpaceX, один із найбагатших людей у світі Ілон Маск не згодний із претензіями Twitter та подав зустрічний позов до суду. Про це пише The Guardian.

Це відбулося за кілька годин після того, як Канцелярський суд штату Делавер наказав розпочати 17 жовтня 2022 року п'ятиденний судовий розгляд претензій Twitter до Маска, щоб з’ясувати, чи має право бізнесмен відмовитися від угоди.

Про заяву Маска відомо, що вона містить 164 сторінки. Її зміст не розголошується. Правила суду допускають публікацію відредагованої версії заяви.

22 липня, пише видання, позов проти Маска до Канцелярського суду штату Делавер подав акціонер Twitter, який попросив суд зобов’язати мільярдера закрити угоду, визнати, що він порушив свої довірчі обов’язки перед акціонерами Twitter, і присудити компенсацію за завдані Twitter збитки.

Як стверджується у позові, Маск є у фідуціарному боргу (тобто, має зобов’язання діяти в інтересах компанії) перед акціонерами Twitter через його 9,6% частки в компанії та через те, що угода про поглинання дає йому право вето на багато рішень компанії. Позов подав Луїджі Кріспо, який володіє 5500 акціями в Twitter.

Нагадаємо, у березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися Маску майже в $2,9 млрд. Наразі він – найбільший зовнішній акціонер Twitter. За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищує частку засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. 

9 квітня Маск мав стати членом ради директорів Twitter, однак відмовився долучатися до неї.

У травні Маск призупинив угоду про купівлю Twitter через підозру у тому, що у соцмережі наявна величезна кількість спам-акаунтів. 8 липня Маск відмовився від угоди про купівлю платформи, заявивши, що в нормативній заявці Twitter є «оманливі відомості» щодо кількості акаунтів ботів. Twitter заперечив, що Маск запитує інформацію, яка «не існує або вже була надана» і пообіцяв звернутися до суду.

9 липня про пыдготовку позову проти Ілона Маска повідомив  голова ради директорів компанії Брет Тейлор. 

Фото: Flickr

ms.detector.media