ms.detector.media
29.07.2022 19:09
Facebook припинила фінансування новинної стрічки в США
Facebook припинила фінансування новинної стрічки в США
Компанія перерозподіляє ресурси в умовах економічного спаду та зміни настроїв користувачів.

Meta більше не платитиме американським новинним організаціям за розміщення їхніх матеріалів у вкладці «Новини» на Facebook. Про це повідомляє АР.

Компанія заявила, що більшість людей «не заходять на Facebook за новинами, тому немає сенсу надмірно інвестувати у сфери, які не відповідають уподобанням користувачів». Meta не повідомила, скільки вона платить новинним організаціям, але у звітах йдеться про мільйони доларів для великих видань, таких як The Wall Street Journal.

Вкладка «Новини», що з’явилася у мобільному застосунку Facebook у 2019 році, показує лише заголовки з The Wall Street Journal, The Washington Post, BuzzFeed News, Business Insider, NBC, США Today, The Los Angeles Times та інш.

Під час запуску програми генеральний директор Марк Цукерберг казав, що бачить «можливість встановити нові довгострокові стабільні фінансові відносини з видавцями». Але зараз Meta заявила, що «багато чого змінилося з того часу, як ми три роки тому підписали угоди щодо тестування додаткових посилань на новини у Facebook News у США».

Компанія зазначила, що Facebook News продовжуватиме працювати там, де ця вкладка є доступною й зараз — у Великобританії, Франції, Німеччині та Австралії.

Нагадаємо, вперше з моменту виходу на біржу у 2007 році Meta повідомила про зниження свого квартального доходу за рік.

Фото: Facebook

ms.detector.media