ms.detector.media
26.07.2022 11:23
Twitter повідомив про великі збитки попри зростання авдиторії
Twitter повідомив про великі збитки попри зростання авдиторії
Фінансові результати компанії виявилися набагато гіршими, ніж очікували аналітики галузі.

Twitter оприлюднив фінансовий звіт за другий квартал 2022 року, що показав, як працювала платформа соціальних медіа під час невдалих переговорів з мільярдером і генеральним директором Tesla Ілоном Маском. Про це повідомляє АР.

Дані звіту свідчать, що протягом квітня-червня компанія втратила 270 мільйонів доларів, або 8 центів за акцію. Згідно з опитуванням FactSet, аналітики Уолл-стріт очікували прибуток на акцію в 14 центів. Адже кількість щоденних активних користувачів зросла на 16,6% до 237,8 мільйонів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Падіння акцій Twitter пов’язує лише із «невизначеністю» щодо того, чи придбає компанію Маск.

Окрім іміджевих втрат від історії з мільярдером, який раптово розірвав угоду з Twitter, на фінансове становище компанії вплинула інфляція, що також скоротила витрати на рекламу. Внаслідок цих факторів квартальний дохід впав на 1%, або 33 мільйони доларів, і склав 1,18 мільярда доларів.

Нагадаємо, що Twitter намагається змусити Маска виконати обіцянку купити компанію за 44 мільярди доларів. Компанія подала до суду на Маска, щоб завершити угоду, і наразі обидві сторони готуються до судового розгляду в жовтні, щоб вирішити суперечку.

Фото: freestocks.org

ms.detector.media