ms.detector.media
24.07.2022 11:03
У Херсонській та Запорізькій областях російські окупанти обмежують доступ до Google і YouTube – ISW
У Херсонській та Запорізькій областях російські окупанти обмежують доступ до Google і YouTube – ISW
За прогнозами Інституту вивчення війни, намагання РФ позбавити українців доступу до новин поза російською пропагандою триватимуть.

Так звана влада тимчасово окупованих територій посилює інформаційну ізоляцію людей, які там перебувають. Про це повідомляє американський аналітичний центр «Інститут вивчення війни» (ISW).

Фахівці ISW посилаються на заяви окупантів Херсонської та Запорізької областей, які 23 липня оголосили, що почнуть обмежувати використання Google та YouTube. Мета ворога – позбавити українців можливості мати доступ до українських сайтів і ютуб-каналів.

Аналітичний центр цитує херсонського колаборанта Кирила Стремоусова, який заявив, що нібито обмежив використання Viber і сповільнив роботу відеохостингу YouTube.

«Луганська та Донецька народні республіки (ЛНР та ДНР) заблокували Google 21 та 22 липня відповідно», – уточнюють в ISW.

За прогнозами Інституту вивчення війни, «російська влада, найімовірніше, продовжить впроваджувати такий контроль в інформаційному просторі, щоб стримувати поширення будь-яких антиросійських повідомлень».

Як повідомив у телеграм-каналі очільник Херсонської ОВА Дмитро Бутрій, інтернет в області надають лише російські провайдери. «Область майже два місяці залишається без зв’язку від українських мобільних операторів. Працює інтернет, однак трафік йде через російських провайдерів, тому більшість сервісів працюють лише з VPN, який теж нерідко блокують», – зазначив Бутрій.

Нагадаємо, за даними «влади» тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей, на цих територіях заблоковано Google.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що у Херсонській області блокують Viber та YouTube. Окрім цього, на окупованих територіях Донеччини заблокували Facebook та Instagram.

Фото – Google

ms.detector.media