ms.detector.media
22.07.2022 10:42
Застосунок Facebook принципово змінив стрічку, щоб конкурувати з TikTok
Застосунок Facebook принципово змінив стрічку, щоб конкурувати з TikTok
Оновлення створює декілька варіантів стрічок новин, які користувач може перемикати.

Компанія Meta ґрунтовно переробила дизайн своєї флагманської соціальної мережі Facebook, намагаючись обіграти свого конкурента — TikTok. Про це повідомляє АР.

У заяві Facebook сказано, що домашня сторінка користувачів за замовчуванням міститиме більше розважальних публікацій від сторонніх авторів і забезпечуватиме легкий доступ до відеосервісу Reels, а також до Stories. Дописи та відео від невідомих користувачу авторів буде шукати алгоритм соцмережі, щоб зацікавити та розширити аудиторію.

Для користувачів, яким не сподобається новий підхід, Facebook створив нову вкладку «Стрічка». Вона розташована ліворуч від вкладки сповіщень на панелі швидкого доступу у версіях мобільного додатка для iPhone та Android.

Після натискання вкладки «Стрічка» користувачі зможуть перемикатися між варіантами своєї стрічки: «усі» «вибране», «друзі», «групи» або «сторінки». Опція «друзі», наприклад, даватиме доступ до дописів усіх друзів користувача у Facebook у тому порядку, у якому вони були опубліковані, а опція «вибране» дозволятиме керувати налаштуваннями та формувати свою індивідуальну стрічку.

«Одна з найбільш жаданих функцій для Facebook — переконатися, що люди не пропускають публікації друзів», — пояснив нововведення генеральний директор Meta Марк Цукерберг.

Як повідомляв «MediaSapiens», Meta активно інвестує у свої відеопродукти, щоб конкурувати за молоду аудиторію із додатком для обміну відео TikTok, який став платформою соціальних медіа, що зростає найшвидше. 

Минулого року компанія Facebook повідомила, що вперше за свою 18-річну історію втратила значну частину щоденних користувачів, і це призвело до різкого падіння цін на акції. Хоча на початку цього року показники зростання кількості користувачів Facebook залишалися стабільними, керівники компанії заявили, що вони зосереджують свою енергію на тому, щоб привернути більше уваги з боку молоді.

Фото: Anton/ Рexels

ms.detector.media