ms.detector.media
21.07.2022 17:23
На порталі «Дія» можна замовити дублікати втрачених документів
На порталі «Дія» можна замовити дублікати втрачених документів
Оформити документи можна як для себе, так і для дитини.

Українці отримали змогу дистанційно відновити документи через портал «Дія». Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

«Через війну багато українців втратили документи або не встигли забрати їх із власних домівок. Для кожного важливо швидко і зручно отримати нові», — зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Донедавна відновити документи українці могли лише особисто у відділах Державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС).

Наразі «Дія» пропонує оформити заявку на відновлення свідоцтв та витягів про народження, смерть, зміну імені, реєстрацію чи розірвання шлюбу.

Отримати готові документи можна декількома способами: у відділенні «Укрпошти», кур'єром за вказаною адресою або особисто у ДРАЦС. В деяких областях України через війну доступні не всі способи отримання. Сплатити за послугу можна також на порталі «Дія».

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що Міністерство цифрової трансформації підготувало до запуску близько десяти нових послуг у «Дії». Цифрові документи у застосунку матимуть переклад англійською.

Фото: kmu.gov.ua

ms.detector.media