ms.detector.media
11.07.2022 15:41
Росія заблокувала сайт фотобанку Depositphotos за воєнні знімки з України
Росія заблокувала сайт фотобанку Depositphotos за воєнні знімки з України
На головній сторінці ресурсу розміщена папка із фото під назвою «Правда про напад Росії на Україну».

Роскомнагляд заблокував доступ до сайту міжнародного онлайн-фотобанку Depositphotos на території Російської Федерації. 6 липня на вимогу Генпрокуратури сайт фотобанку був внесений до реєстру заборонених сайтів. Про це повідомляє «Новая газета. Европа». 

7 березня Depositphotos та графічний онлайн-редактор VistaCreate закрили доступ до своїх сервісів клієнтам та партнерам з Росії та Білорусі.

«Наша позиція є однозначною. Ми проти війни в Україні, засуджуємо дії Росії. Ми не хочемо, щоб наші сервіси використовували для пропаганди, дезінформації чи підтримки протиправних дій, та припиняємо будь-яку співпрацю з клієнтами та партнерами з країн-агресорів», — заявила компанія.

Ресурс Depositphotos створив у 2009 році український підприємець Дмитро Сергієв.

Нагадаємо, з початку російського повномасштабного вторгнення в Україну Роскомнагляд заблокував соцмережі Facebook, Twitter та Instagram, а також сайти більшості незалежних та іноземних видань, включаючи The Insider, «Радіо Свобода», «Настоящее время», «Крим.Реалії», «Голос Америки», The New Times, «Тайга.інфо», DOXA, «Эхо Москвы», «Дождь», «Медуза», російська служба Бі-бі-сі, Deutsche Welle та інші.
Окрім того, найближчим часом у Росії торгівлю в Instagram дорівняють до фінансування тероризму. Проєкт закону «Про внесення змін до статті 7 Федерального закону "Про протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, та фінансування тероризму"» забороняє банкам обслуговувати клієнтів, що пропонують послуги з використанням сайтів, доступ до яких на території РФ заборонено. 
Також в Росії вживають заходів для обмеження роботи VPN-сервісів, оскільки засоби обходу блокувань визнані загрозою. Крім того, у продержавних ЗМІ з'являються статті про «небезпеку» VPN-сервісів, а мобільні та деякі провідні провайдери зайнялися заміною трафіку для пропаганди матеріалів про війну.

Фото: Depositphotos

ms.detector.media