ms.detector.media
07.07.2022 18:45
Російські кібервійська координують дії з наземними та ракетними атаками
Російські кібервійська координують дії з наземними та ракетними атаками
Активність російських хакерів не зменшується, вони й далі намагаються атакувати українську інфраструктуру, не гребуючи цивільними цілями.

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України оприлюднила звіт стосовно кіберзахисту України під час війни. Зокрема, у звіті йдеться, що російські кібервійська координують дії з наземними та ракетними атаками.

Так, 22 червня російська армія обстріляла Миколаїв,  по місту було випущено сім ракет. Наступного дня Миколаївська область постраждала від кібератаки: російські спецслужби атакували сервер електронної пошти Миколаївської ОДА, внаслідок чого був отриманий доступ до поштової скриньки пресслужби облдержадміністрації.

Російські хакери також координують цілі з кібератаками на паливно-енергетичний комплекс. «Із початком війни Україна опинилась відрізаною від традиційних постачань пального, а нафтопереробні заводи та нафтобази стали постійними цілями ракетних атак. Для того, щоб ще більше ускладнити імпорт бензину та дизеля, хакери атакували ресурси Державної служби України з безпеки на транспорті», — повідомили в Держспецзв'язку.

28 червня відбулася скоординована DDoS-атака російських хакерів на сайт Державної служби України з безпеки на транспорті, сервери системи «ШЛЯХ». Саме ця система використовується для пропуску через державний кордон України, тому атака вплинула на швидкість руху автотранспорту на міжнародних пунктах пропуску. Упродовж шести годин пересування було ускладнене.

Раніше «Детектор Медіа» повідомляв, що за даними Microsoft, російські кібератаки проти України часто пов’язані з наступом військових РФ.

Фото: Pixabay

ms.detector.media