ms.detector.media
07.07.2022 10:34
Apple розробила функцію екстремального рівня безпеки для VIP
Apple розробила функцію екстремального рівня безпеки для VIP
Функція розроблена для невеликої кількості користувачів, які стикаються з серйозними цілеспрямованими загрозами своїй цифровій безпеці.

Функція Lockdown Mode («Режим блокування») стане доступна цієї осені, коли компанія випустить iOS 16, iPadOS 16 і macOS Ventura. Про це повідомляє Engadget.

Apple заявляє, що режим блокування створено для захисту високопоставлених користувачів, які через свій статус або роботу можуть стати мішенню для кіберзлочинців. Увімкнення режиму блокування суттєво обмежить функції iPhone, iPad або Mac, щоб запобігти проникненню шпигунського програмного забезпечення.

Наприклад, у повідомленнях більшість вкладень, крім зображень, буде заблоковано. Також буде заблокована можливість попереднього перегляду посилань. Режим Lockdown Mode забороняє вхідні виклики FaceTime та інші запрошення, якщо вони не надійшли від особи, якій користувач раніше телефонував або надсилав запрошення. Дротове підключення iPhone до комп’ютерів і аксесуарів буде вимкнено, коли пристрій заблокований. У новому режимі Apple також блокуватиме деякі вебтехнології, якщо користувач не схвалить встановлення вручну.

«Режим блокування — це революційна функція, яка показує наше непохитне прагнення захистити користувачів навіть від найрідкісніших, найскладніших атак», — сказав керівник відділу безпеки та архітектури Apple Іван Крстіч.

З часом компанія планує розширить перелік засобів захисту у режимі блокування.

Раніше «Детектор Медіа» повідомляв, що Apple презентувала iOS 16 з оновленим екраном блокування, Tap to Pay, перевіркою безпеки та Live Text.

Фото: Engadget

ms.detector.media