Apple презентувала iOS 16: оновлений екран блокування, Tap to Pay, перевірка безпеки та Live Text

Apple презентувала iOS 16: оновлений екран блокування, Tap to Pay, перевірка безпеки та Live Text

11:13,
7 Червня 2022
4438

Apple презентувала iOS 16: оновлений екран блокування, Tap to Pay, перевірка безпеки та Live Text

11:13,
7 Червня 2022
4438
Apple презентувала iOS 16: оновлений екран блокування, Tap to Pay, перевірка безпеки та Live Text
Apple презентувала iOS 16: оновлений екран блокування, Tap to Pay, перевірка безпеки та Live Text
Автори:
Реліз iOS 16 запланований на осінь 2022 року.

Компанія Apple 6 червня презентувала нову версію операційної системи для iPhone — iOS 16. У новій версії компанія оновить екран блокування iPhone та додасть функції CarPlay, Tap to Pay, Live Text, Safety Check («Перевірка безпеки») та багато інших.

Реліз iOS 16 запланований на осінь 2022 року. Однак ці оновлення будуть доступними лише для власників iPhone 8 та новіших моделей.

На конференції для розробників WWDC 2022 у Apple розповіли про новинки в iOS 16:

Екран блокування. Його можна буде кастомізувати — це стосується дизайну, циферблату, шрифтів, анімацій, стилів та фільтрів. На екран можна буде вивести майбутні події календаря, погоду, рівень заряду акумулятора, будильники, часові пояси, активності тощо.

Інструменти WidgetKit для створення віджетів. Алгоритм визначатиме основний обʼєкт шпалер та розміщуватиме годинник за ним, з ефектом глибини.

У iMessage з’являться три нові функції: редагування відправлених повідомлень, скасування відправлення повідомлень, позначення діалогу як непрочитаного.

Функцію Live Text, за допомогою якої можна розпізнавати текст на зображеннях, розширили: вона зможе розпізнавати текст на відео. Користувачі мають призупинити відео на будь-якому кадрі й тоді зможуть взаємодіяти з текстом. Live Text також допоможе конвертувати валюту, перекладати текст тощо. iPhone зможе записувати слова та озвучувати надиктований текст. Під час диктування клавіатура залишатиметься на екрані, щоб можна було вносити правки в текст.

Tap to Pay («Оплатити дотиком»), за допомогою якої бізнес зможе приймати телефоном безконтактні платежі.

До «Карт» включають високодеталізований 3D City Experience. Водночас Apple Maps впровадить багатозупинку маршрутизації, тому користувачі зможуть запланувати до 15 зупинок й автоматично синхронізувати маршрути з Mac на iPhone. Карти також показуватимуть оновлення щодо громадського транспорту. Це дозволить користувачам переглядати, скільки коштуватиме їхня подорож, додавати проїзні картки в Wallet, бачити баланс та поповнювати проїзні картки, не залишаючи «Карти».

Live Activities допомагатиме користувачам бути в курсі подій, які відбуваються в режимі реального часу, наприклад, спортивних ігор, тренувань, проїзду або замовлення їжі. Ці дані будуть виводитися на екран блокування.

Safety Check («Перевірка безпеки»). Ця функція, як кажуть у компанії, створена для людей, що піддаються домашньому насиллю. Вона дозволить перевірити, хто має доступ до паролів, програм та інших особистих даних. Функція також вмикатиме екстрене скидання, яке допоможе користувачам легко виходити з iCloud на всіх своїх інших пристроях, скидати дозволи на конфіденційність та обмежувати обмін повідомленнями.  

CarPlay. За допомогою цієї функції можна буде транслювати екран iPhone на всі екрани в авто.

Оновлення додатку «Пошта». Користувачі зможуть запланувати розсилку електронної пошти заздалегідь або скасувати відправлення повідомлення до того, як воно надійде в папку вхідних одержувача. Також у пошту додали функцію «Нагадати пізніше», яка автоматично нагадуватиме користувачам написати електронний лист.

Family Sharing пропонує простіший спосіб налаштувати обліковий запис для дитини з належним батьківським контролем із самого початку. Він містить пропозиції щодо вікових обмежень для програм, фільмів, книг, музики тощо.

Сповіщення випливатимуть знизу.

Safari додає спільні групи вкладок, щоб ділитися колекцією сайтів з іншими. Це дозволятиме додавати вкладки та бачити, що переглядають інші.

Додаток Fitness стане доступним для всіх користувачів iPhone, навіть якщо вони не мають Apple Watch. Датчики руху iPhone можуть відстежувати кроки, відстань, тренування зі сторонніх додатків, які можна конвертувати в оцінку активних калорій.

Додаток Health додає ліки, що дозволить користувачам створювати список ліків і керувати ними, створювати розклади й нагадування, а також відстежувати свої ліки, вітаміни чи добавки.

У Apple News з’явиться новий розділ «Мій спорт».

Спільна бібліотека фотографій iCloud допоможе ділитися колекцією фотографій з родиною або групою людей (не більше шести осіб). Користувач також зможе автоматично надсилати фотографії до Спільної бібліотеки за допомогою нового перемикача в додатку Камера.

Нагадаємо, компанія Apple 8 лютого анонсувала запуск на iPhone нової функції — Tap to Pay («Оплатити дотиком»), за допомогою якої бізнес може приймати телефоном безконтактні платежі. У квітні стало відомо, що компанія Apple почала видаляти з магазину App Store додатки, які не оновлювали «протягом значної кількості часу».

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду