ms.detector.media
06.07.2022 10:48
Анонімний месенджер NGL в Instagram, попри побоювання кібербулінгу, став лідером завантажень у червні
Анонімний месенджер NGL в Instagram, попри побоювання кібербулінгу, став лідером завантажень у червні
Програми для анонімного обміну повідомленнями зазнають критики за сприяння переслідуванням та образам.

Нова програма NGL, що дозволяє користувачам надсилати та отримувати анонімні повідомлення через Instagram, посіла перші місця в чартах Apple App Store у червні. Про це повідомляє Insider.

Додаток, названий на честь абревіатури «Not Gonna Lie», дебютував у листопаді 2021 року та з того часу зібрав близько 7,3 мільйона завантажень у всьому світі, згідно з Apptopia.

Програма проста: після завантаження вона надсилає посилання, яке можна вставити в історію або біографію Instagram, запрошуючи підписників надсилати анонімні повідомлення. Відповіді з’являються в папці «Вхідні» в програмі NGL. Натиснувши «відповісти», користувач має змогу опублікувати повідомлення у своїй історії Instagram із відповіддю.

NGL не перша програма, що пропонує анонімність в Інтернеті. Її попередники — такі сервіси, як Ask.fm, Curious Cat, YikYak, Yolo та LMK, але майже всі вони були зустрінуті неоднозначно.

Минулого року Snap призупинила Yolo та LMK після відкриття судової справи по факту загибелі підлітка, який місяцями зазнавав знущань на платформах і покінчив життя самогубством. У позові, який все ще очікує на розгляд, стверджується, що Yolo та LMK порушили закони про захист прав споживачів і що програми такого роду дозволяють залякувати настільки, що їх слід вважати небезпечними.

Додатки Ask.fm і Yik Yak також страждають від заяв, що вони дозволяють кіберзалякування. Yik Yak зрештою закрився у 2017 році, але потім повернувся.

На тлі нового успіху у NGL також починають виникати проблеми. Попри те, що на вебсайт програми зазначено, що вона використовує алгоритми «для фільтрації нецензурної лексики та залякування», NBC News протестувала додаток і виявила, що деякі невідповідні фрази та терміни залякування все ж долають фільтри.

NGL поки що не коментував звинувачення.

Раніше «Детектор Медіа» повідомляв, що Instagram розширив функцію регулювання чутливого контенту, а також розробив нові інструменти контролю для батьків.

Фото: businessinsider.com

ms.detector.media