ms.detector.media
01.07.2022 18:13
Як убезпечити комп’ютер від вірусу із флешки — поради Держспецзв’язку
Як убезпечити комп’ютер від вірусу із флешки — поради Держспецзв’язку
Файли на знімних носіях, зокрема і на USB-накопичувачах, можуть містити шкідливе програмне забезпечення, а отже – становити загрозу.

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомляє, що «підхопити» вірус із носія автоматично, тобто відразу після того, як флешка вставлена в слот комп’ютера, малоймовірно. Зараження відбувається, коли користувач відкриває шкідливий файл. Тому ніколи не треба відкривати невідомі файли.

Безпечність USB-накопичувача можна спробувати оцінити візуально. Ось кілька ознак, які можуть свідчити, що флешка заражена:

Ці заходи не дають стовідсоткову гарантію, що флешка не містить вірусу. Отже, щоб убезпечити комп'ютер, завжди перед відкриттям треба сканувати носії за допомогою програм-антивірусів.

Окремо Держспецзв’язку наголошує, що особливу небезпеку становлять знайдені флешки. Кіберзлочинці підкидають знімні носії зі шкідливим програмним забезпеченням з метою викрадення особистих даних або проникнення в мережу організації.

Раніше «MediaSapiens» розповідав, як запобігти втраті даних, якщо ви таки відкрили заражений вірусом лист, як зрозуміти, що гаджет зламано, а також як перевірити безпечність вебсайту.

Фото: Karolina Grabowska/ Рexels

ms.detector.media