ms.detector.media
MediaSapiens
09.06.2022 17:40
TikTok запустить нову функцію для контролю проведеного в соцмережі часу
TikTok запустить нову функцію для контролю проведеного в соцмережі часу
TikTok також запустить нову інформаційну панель, яка показуватиме, скільки часу юзер використовував додаток.

Китайська соціальна мережа TikTok анонсувала нову функцію, яка допоможе контролювати час, проведений у соцмережі, та нагадуватиме про необхідність зробити перерву.  

«Ми закликаємо людей більш усвідомлено ставитися до формування позитивних цифрових звичок та запускаємо два нових практичних інструменти, щоб нашій спільноті було простіше контролювати свій досвід у TikTok. Ми вже пропонуємо щоденні обмеження часу використання додатку, які допомагають людям вирішити, скільки часу вони хотіли б проводити в нашому додатку щодня. Найближчими тижнями ми презентуємо інструмент, який дозволить людям контролювати, скільки часу вони проводять у TikTok за один раз, ввімкнувши регулярні перерви між екранами. Ці підказки нагадуватимуть користувачам про необхідність зробити перерву після певної кількості безперервного використання додатку, яку вони можуть встановити на самостійно», — розповів менеджер з продукту Джордан Ферлонг.

Наприклад, підліткам віком від 13 до 17 років пропонуватимуть використовувати інструмент обмеження часу, якщо вони проводитимуть у TikTok понад 100 хвилин протягом одного дня.

TikTok також запустить нову інформаційну панель, яка показуватиме, скільки часу юзер використовував додаток. Статистика враховуватиме кількість часу, протягом якого програма була відкрита, розподіл денного та нічного використання, а також загальний лічильник кількості часу, проведеного в програмі щодня.

Раніше функцію «Зроби перерву», яка має на меті заохотити користувачів відволіктися від перегляду контенту та більше контролювати свій час, запустив Instagram. 

Нагадаємо, у серпні 2021 року китайська соцмережа TikTok видалила результати пошуку за хештегом Milk Crate Challenge через поширення небезпечної діяльності. Учасники Milk Crate Challenge мали пройтися «сходами» з ящиків від молока, однак зазвичай падали та отримували травми. У листопаді того ж року стало відомо, що TikTok попереджатиме про небезпечні для здоров’я онлайн-виклики — челенджі. Пізніше китайська соціальна мережа почала роботу над новим способами оцінки та обмеження контенту за віком, щоб запобігти доступу дітей та підлітків до інформації для дорослих. 

Фото: TikTok, Mourizal Zativa / Unsplash

ms.detector.media