ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
09.06.2022 13:25
Starlink отримав ліцензію оператора в Україні
Starlink отримав ліцензію оператора в Україні
Представництво SpaceX вже скоро почне активну роботу в Україні.

Компанія Starlink Ukraine отримала ліцензію оператора в Україні. Про це у телеграмі повідомив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

«Компанія Starlink Ukraine ("Старлінк Юкрейн") отримала ліцензію оператора. Щойно компанію внесли до Реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж і послуг за номером 1», – написав міністр.

Зазначається, що представництво SpaceX вже скоро почне активну роботу в Україні.

27 квітня в Україні було зарєстровано представництво компанії SpaceX – «Starlink Ukraine». Реєстрація представництва була необхідна для офіційного запуску Starlink в Україні.

27 лютого на тлі масштабної агресії Росії засновник компанії SpaceX Ілон Маск погодився надати Україні доступ до супутникового інтернету та активував сервіс Starlink в Україні. 

28 лютого в Україну привезли перші термінали Starlink, вони були адаптовані до потреб України. Зокрема було оновлено програмне забезпечення для зниження споживання енергії та увімкнено мобільний роумінг.  

Зараз Starlink допомагає Збройним силам України, підтримує роботу критичних енергетичних та телекомунікаційних об'єктів, закладів охорони здоров'я тощо.

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації повідомила MediaSapiens, що в Україні всі можуть використовувати супутниковий інтернет Starlink, у тому числі й цивільне населення.

Фото: Test de velocidad

ms.detector.media