ms.detector.media
MediaSapiens
09.06.2022 12:06
Для журналістів створили фільтр, який розпізнає та сортує образливі коментарі
Для журналістів створили фільтр, який розпізнає та сортує образливі коментарі
Поки він доступний лише англійською мовою та працює в Twitter, однак перелік мов та соціальних платформ планують розширити.

Для журналістів та публічних діячів створили фільтр TRFilter, який дозволить сортувати потенційно образливі коментарі в Twitter. Про це повідомляє Thomson Reuters Foundation.

«Інструмент обмежує доступ журналістів до образливого вмісту, дозволяючи їм блокувати, ігнорувати чи зберігати коментарі у великій кількості. Це також дозволяє користувачам створювати звіти для зберігання чи обміну з довіреними третіми сторонами, за потреби», — розповіли в Thomson Reuters Foundation.

Там уточнили, що TRFilter — це безкоштовний вебзастосунок, який дозволить медійникам захиститися від онлайн-цькування та контролювати свою стрічку в соцмережах. TRFilter синхронізується з твіттер-акаунтом користувача, після чого розпізнає та позначає шкідливі коментарі.

Як пише The Verge, спершу підрозділ Jigsaw Google запустив інструмент Harassment Manager як вихідний код для розробників, а в червні — як додаток для журналістів Thomson Reuters Foundation. Фільтр використовує API Perspective Jigsaw. Поки він доступний лише англійською мовою та працює в Twitter, однак перелік мов та соціальних платформ планують розширити.  

Harassment Manager наразі працює з API Twitter. «Фільтр перевіряє мову повідомлень на рівень "токсичності" на основі таких елементів, як погрози, образи та ненормативна лексика. Він сортує повідомлення в черги на інформаційній панелі. Під час цього текст повідомлень можуть розмивати, тому користувачам не потрібно читати кожне з них. Також вони можуть шукати ключові слова, на додаток до автоматично згенерованих черг», — йдеться в повідомленні.  

Нагадаємо, 1 вересня 2021 року соціальна мережа Twitter запустила нову функцію — режим безпеки, який захищатиме користувачів від негативних коментарів і мови ворожнечі. Акаунти порушників блокуватимуть на сім днів. У жовтні того ж року Facebook повідомив про оновлення політики, яка допоможе захистити людей від цькування, залякування та утисків.  

ms.detector.media