ms.detector.media
MediaSapiens
08.06.2022 17:46
Instagram розширив функцію регулювання чутливого контенту
Instagram розширив функцію регулювання чутливого контенту
До чутливого контенту платформа відносить насильство, наркотики, матеріали сексуального характеру, рекламу косметичних процедур, паління тощо.

Соціальна мережа Instagram розширила функцію регулювання чутливого контенту зі сторінки Explore на рекомендації, стрічку новин, пошук, сторінки хештегів, Reels тощо.

Користувач може самостійно обрати один із трьох рівнів цього фільтру: «Більше», «Стандартний» і «Менше». Раніше вони називалися «Дозволити», «Обмежити» та «Обмежити ще більше». Instagram за замовчуванням налаштує облікові записи на стандартний фільтр, що дозволить користувачам бачити «деякий конфіденційний контент» на платформі.

Щоб налаштувати функцію, треба:

  1. Відкрити профіль та зайти в меню «Налаштування».
  2. Обрати «Обліковий запис».
  3. Натиснути на «Контроль конфіденційного вмісту» та обрати між трьома рівнями.

The Verge повідомляє, що платформа визначає чутливий вміст як «теми, котрі деякі люди не хочуть бачити, наприклад, насильство чи наркотики». Це також може бути контент сексуального характеру, реклама косметичних процедур, паління тощо. «Навіть з новими іменами ці параметри все ще застосовуються як універсальний фільтр для конфіденційного вмісту всіх видів. У ньому не розглядаються ситуації, коли один користувач може, наприклад, сприймати оголеність, але не хоче бачити щось на кшталт вогнепальної зброї чи тютюну (або навпаки). Якби Instagram зробив фільтри більш конкретними, люди мали б краще уявлення про потенційний вплив свого вибору», — пише видання.

Раніше соціальна мережа Instagram розширила функції для керування обліковими записами. Користувачі наразі можуть видаляти та архівувати старі публікації, історії, коментарі, лайки, історії, IGTV та Reels.

У листопаді 2021 року соціальна мережа Instagram повідомила, що посилює боротьбу з ботами, у межах якої у користувачів проситимуть зробити відеоселфі для ідентифікації особи. Проситимуть зробити відеоселфі не у всіх, а лише в разі «підозрілої активності». У грудні того ж року соцмережа повідомила, що вирішила повернути хронологічний порядок показу постів у стрічці. Пізніше стало відомо, що Instagram розробляє нові функції, які дозволять закріплювати та змінювати послідовність постів, а також повністю видаляти обліковий запис із додатку.

Фото: Alexander Shatov / Unsplash, Instagram 

ms.detector.media