ms.detector.media
MediaSapiens
02.06.2022 16:54
Шмигаль повідомив, що через «Дію» можна буде розмитнити авто
Шмигаль повідомив, що через «Дію» можна буде розмитнити авто

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 1 червня повідомив, що найближчим часом у «Дії» запровадять полегшену процедуру швидкого розмитнення автомобілів. Про це він сказав на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким, передає «Інтерфакс-Україна».

«Що стосується податків на автомобільний транспорт, то ця норма в проєкті закону відстрочена до 1.07, але до цього часу буде впроваджено полегшену процедуру швидкого розмитнення автомобілів через "Дію"», — розповів прем'єр-міністр.

За його словами, усі українці зможуть розмитнити авто на під'їзді до митного контролю — «з автоматичною реєстрацією та надходженням документів і номерів додому». Номери також можна буде забрати у центрах реєстрації чи центрах надання адміністративних послуг.

Крім того, Шмигаль додав, що стратегія держави в автотранспорті спрямована на електромобілі та гібридні автомобілі.

Нагадаємо, з 8 лютого 2022 року на державному вебпорталі та в застосунку «Дія» запрацювали: декларування місця проживання, автоматичний дозвіл на будівництво, довідка про несудимість, грошова допомога переселенцям без зміни даних, опитування і шеринг техпаспорту.

30 березня Міністерство цифрової трансформації повідомило, що в додатку «Дія» відтепер можна подати заявку про пошкоджене під час війни майно. Подати заявку можуть українці, у яких було пошкоджено: приватні будинки (садибні, дачні та садові), квартири, інші житлові приміщення (на які зареєстровано окреме право власності, а не в складі будинку). Через «Дію» збиратимуть інформацію та фіксуватимуть збитки. 19 квітня ця послуга з'явилася на порталі

У травні на порталі «Дія» запустили послугу, за допомогою якої можна подати єДекларацію для бізнесу. Також у застосунку «Дія» знову можна отримати довідку внутрішньо переміщеної особи. 30 травня міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що в застосунку «Дія» незабаром з’являться дев’ять нових послуг та документів, зокрема військові облігації та пенсійне посвідчення.

Фото: Державна прикордонна служба України

ms.detector.media