ms.detector.media
MediaSapiens
27.05.2022 16:42
«Фільтр» став фіналістом премії SABRE Awards
«Фільтр» став фіналістом премії SABRE Awards
Також «Фільтр» отримав Certificate of Excellence у категорії Best in Identity Branding.

Міністерство культури та інформаційної політики України повідомило, що національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» став фіналістом престижної премії SABRE Awards у 2022 році.

Також «Фільтр» отримав Certificate of Excellence у категорії Best in Identity Branding.

Проєкт «Фільтр» заснований МКІП у 2021 році. «Його ключова місія – об’єднати зусилля держави, громадських організацій та медіаспільноти задля підвищення рівня медіаграмотності та критичного мислення українців», повідомляло тоді МКІП.

Нагадаємо, 28 жовтня 2022 року на центральній площі міста Славутич на Київщині відкрили Лабіринт медіаграмотності «Не віррр — перевіррр» з нагоди Всесвітнього тижня медіа- й інформаційної грамотності. Лабіринт — це інтерактивна конструкція на тему медіаграмотності. Вона складається з 12 квадратних кімнат, кожна має свою тему: інформаційний шум, клікбейт, маніпуляції в медіа, пропаганда, тролі та боти, стереотипи і популізм, алгоритми соціальних мереж, інформаційна бульбашка тощо. 25 листопада 2022 року Національний проєкт із медіаграмотності Міністерства культури та інформаційної політики України «Фільтр» разом із ОБСЄ та громадською організацією «Інтерньюз-Україна» презентував в Києві аналітичний документ «Розвиток медіаграмотності в Україні». Звіт створили, зокрема, щоб подати комплексну картину щодо стану медіаграмотності в Україні та зрозуміти, чого бракує та де є прогалини. 

Фото: Міністерство культури та інформаційної політики України

ms.detector.media