ms.detector.media
22.05.2022 10:52
ICANN надала Україні мільйон доларів на кіберзахист доменної системи
ICANN надала Україні мільйон доларів на кіберзахист доменної системи
Посилення захисту доменів є критично важливою складовою роботи інтернету.

Корпорація з управління доменними іменами та IP-адресами ICANN підтримала Україну у кібервійні, яку веде РФ. Завдяки наданій допомозі буде зміцнено доменну систему, повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації

«Після початку російського вторгнення доменна система України зазнала масованих кібератак. Тож необхідно було її убезпечити та зміцнити, щоб українці й надалі могли шукати, отримувати та поширювати інформацію в інтернеті, — йдеться в дописі Мін цифри. — Для цього Міністерство спільно з українськими стейкхолдерами доменної індустрії домовилася, що інтернет-корпорація ICANN виділить Україні фінансування в розмірі $1 млн фінансової допомоги для забезпечення безперебійного доступу до інтернету».

Робота доменної системи є критично важливою складовою роботи інтернету. Саме завдяки доменам можна заходити на вебсайти за допомогою зрозумілих адрес, наприклад google.com або apple.com.

Надані кошти допоможуть у забезпеченні стабільної роботи інтернету — у тому числі, завдяки зусиллям інтернет-провайдерів, адміністраторів та реєстраторів доменів.

Нагадаємо, за заними СБУ, спецслужби Росії планували знищити весь кіберзахист України: у ніч на 24 лютого було зафіксовано найбільшу кількість хакерських атак на українські системи.

Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA повідомила, що протягом першого місяця повномасштабної війни Росії проти України зафіксувала 198 кібератак на державний сектор України з боку російських та білоруських хакерів.

26 квітня Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України зафіксувала, що російські хакери здійснюють дедалі більше кібератак проти звичайних українців, також зростає кількість інформаційно-психологічних операцій в соцмережах та месенджерах. При цьому хакери часто спекулюють на патріотичних темах і виплатах від держави. 

Графіка: ICANN

ms.detector.media