ms.detector.media
MediaSapiens
19.05.2022 10:45
У «Дії» оновили послугу для вимушених переселенців
У «Дії» оновили послугу для вимушених переселенців
Також у застосунку можна подати заявку на отримання соціальної допомоги.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що в застосунку «Дія» знову можна отримати довідку внутрішньо переміщеної особи.

«Наша команда завершила технічні оновлення послуги згідно з постановою Кабінету міністрів України. Тепер українці знову можуть оформити довідку внутрішньо переміщеної особи та соціальні виплати в застосунку для себе та своїх дітей», — повідомив він.

Михайло Федоров нагадав, що послуга доступна тим, хто виїхав із громад, у яких тривають бойові дії або які опинилися в окупації.

Крім того, Міністерство соціальної політики України виплатить через «єПідтримку» допомогу тим, хто раніше отримав довідку ВПО. «Термін їхнього зарахування залежить від того, коли Ощадбанк за поданням Мінсоцполітики перерахує кошти до вашого банку, оскільки "Дія" є тільки технічним адміністратором послуги», — уточнив міністр.

Нагадаємо, 30 березня Міністерство цифрової трансформації повідомило, що в додатку «Дія» відтепер можна подати заявку про пошкоджене під час війни майно. Подати заявку можуть українці, у яких було пошкоджено: приватні будинки (садибні, дачні та садові), квартири, інші житлові приміщення (на які зареєстровано окреме право власності, а не в складі будинку). Через «Дію» збиратимуть інформацію та фіксуватимуть збитки. 19 квітня ця послуга з'явилася на порталі

Фото: ДСНС / Facebook 

ms.detector.media