ms.detector.media
MediaSapiens
25.04.2022 17:40
Google заборонить програми для запису дзвінків на Android
Google заборонить програми для запису дзвінків на Android
Це рішення не вплине на вбудовані функції запису дзвінків на телефонах.

Компанія Google з 11 травня заборонить стороннім розробникам додавати функції запису дзвінків за допомогою API на Android. Про це повідомляє Android Authority.

Google вніс зміни до політики Google Play, які стосуються Accessibility API.

«Google поступово відмовляється від підтримки та видаляє API, які дозволяють записувати дзвінки в різних версіях Android. Компанія робить це з міркувань конфіденційності та безпеки, а також тому, що закони про запис дзвінків дуже різняться у різних країнах. У Android 10 Google за замовчуванням заблокував запис дзвінків. Тому, щоб уникнути обмеження, програми Play Store почали використовувати API для запису дзвінків. Це буде неможливо після того, як Google введе нові зміни наступного місяця», — йдеться в повідомленні.  

Політика Google стосується лише сторонніх програм для запису дзвінків. Це рішення не вплине на вбудовані функції запису дзвінків на телефонах Google Pixels або Xiaomi з Mi Dialer.

Нагадаємо, у лютому 2022 року компанія Google вирішила змінити політику приватності на смартфонах Android та розробити нову систему передачі даних користувачів — Privacy Sandbox. Нові налаштування мають відключити рекламні трекери та обмежити можливість додатків обмінюватися даними користувачів з третіми сторонами. Зараз на кожному пристрої на Android є рекламний ідентифікатор Advertising ID, який дозволяє таргетувати рекламу, відстежуючи дії користувачів у всіх додатках. Тепер Google шукає заміну Advertising ID.

Фото: Arthur Osipyan / Unsplash

ms.detector.media