ms.detector.media
MediaSapiens
30.03.2022 10:33
У «Дії» запустили нову послугу — як подати заявку про пошкоджене майно
У «Дії» запустили нову послугу — як подати заявку про пошкоджене майно
Фізично подати заявку в ЦНАП можна буде із середини квітня.

Міністерство цифрової трансформації 30 березня повідомило, що в додатку «Дія» відтепер можна подати заявку про пошкоджене під час війни майно.

Подати заяву можуть українці, у яких було пошкоджено: приватні будинки (садибні, дачні та садові), квартири, інші житлові приміщення (на які зареєстровано окреме право власності, а не в складі будинку). Через «Дію» збиратимуть інформації та фіксуватимуть збитки.

Подати заявку можна через застосунок та на порталі «Дія»:

  1. У «Послугах» обрати пункт» Повідомлення про пошкоджене майно.
  2. Заповнити форму. Для цього знадобиться інформація:

Фізично подати заявку в ЦНАП можна буде із середини квітня.

«Якщо інформація про об’єкт зберігається в Державному реєстрі речових прав (ДРРП), вона підтягнеться автоматично. У разі відсутності інформації про об’єкт в ДРРП ви матимете змогу внести інформацію в ручному режимі. Після заповнення форми та її реєстрації ви зможете завантажити заяву у форматі PDF або отримати її на електронну пошту. Заяву також можна буде подати на порталі "Дія" за тією ж схемою та фізично в ЦНАП із середини квітня. Для останнього вам знадобиться лише паспорт та РНОКПП. Після реєстрації повідомлення очікуйте на інформацію про початок процедури оцінки та компенсації, що будуть визначені урядом найближчим часом», — розповіли в Мінцифри.

Нагадаємо, 9 березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що найближчим часом запустять нову функцію, за допомогою якої можна буде зареєструвати інформацію про пошкоджене або зруйноване майно та подати заявку на відшкодування.

Фото: стопкадр

ms.detector.media