ms.detector.media
MediaSapiens
17.03.2022 10:30
Twitter видалив понад 50 тисяч брехливих твітів про війну в Україні
Twitter видалив понад 50 тисяч брехливих твітів про війну в Україні
З початку війни в Україні адміністратори соцмережі також видалили понад 75 тисяч профілів.

Соціальна мережа Twitter видалила або позначила як недостовірні понад 50 тисяч повідомлень, що містили брехливу інформацію про війну Росії проти України. Про це повідомила віцепрезидентка із публічної політики Twitter Шинейд МакСвіні.

«Ми також помітили суттєве збільшення обсягу контенту, який поширювався в оманливому або неточному контексті, зокрема старі відео конфліктів, які видавали за такі, що відбувалися в Україні. Згідно з нашою політикою щодо штучно створених і спеціально оброблених медіафайлів, ми позначили або видалили понад 50 000 зразків контенту», — розповіла вона.

За її словами, з початку війни в Україні адміністратори соцмережі видалили понад 75 тисяч профілів через порушення політики Twitter щодо спаму та маніпуляцій на платформі. «За допомогою цих профілів було виконано чимало спроб маніпуляцій у сервісі, зокрема фінансово вмотивованого й зумовленого обставинами розсилання спаму. Зараз ми не вважаємо, що вони являють собою певну координовану кампанію, пов’язану з урядовим суб’єктом», — пояснила МакСвіні.

Нагадаємо, 26 лютого соціальна мережа Twitter заблокувала можливість реєструвати акаунти в Росії. Для користувачів з України та Росії соцмережа призупинила рекламу та деякі рекомендації щодо твітів від людей, на яких вони не підписані. Це зробили, щоб зменшити поширення образливого контенту. Водночас через Moments and Events у Twitter публікують інформацію, пов’язану з війною Росії проти України. 

28 лютого Twitter почав маркувати російські державні ЗМІ. Тоді за чотири дні соцмережа зафіксувала понад 45 000 твітів щодня з посиланнями на російські державні ЗМІ, натомість станом на 11 березня Twitter помітив падіння в показах. 11 березня соцмережа почала маркувати акаунти державних ЗМІ Білорусі.

Фото: Joshua Hoehne / Unsplash

ms.detector.media