ms.detector.media
MediaSapiens
16.03.2022 13:26
Хакери зламали стрічку в ефірі «Україна 24» та оприлюднили фейк про «капітуляцію Зеленського»
Хакери зламали стрічку в ефірі «Україна 24» та оприлюднили фейк про «капітуляцію Зеленського»
Володимир Зеленський назвав цей фейк «дитячою провокацією».

Хакери 16 березня зламали стрічку новин в ефірі телеканалу «Україна 24» та оприлюднили фейкове повідомлення нібито від президента Володимира Зеленського про «капітуляцію». Натомість президент записав відеозвернення та запропонував росіянам скласти зброю.

«Рядок телеканалу "Україна 24", що біжить, зламали ворожі хакери і транслюють повідомлення Зеленського про нібито "капітуляцію". Це фейк! Друзі, ми неодноразово про це попереджали. Ніхто здаватися не збирається. Тим більше в умовах, коли армія РФ зазнає поразок у боях з українською армією», — повідомили на каналі. Після спроб злому тимчасово не працює й сайт Segodnya.ua.

Російські хакери зламали стрічку новин в ефірі "Україна 24" та запустили фейкову "заяву" Зеленського про капітуляцію. pic.twitter.com/7CLUodHqU5

— Українська правда ✌️ (@ukrpravda_news) March 16, 2022

Володимир Зеленський назвав цей фейк «дитячою провокацією».

«Щодо останньої дитячої провокації, що я нібито пропоную скласти зброю. Я можу пропонувати скласти зброю тільки військовим Російської Федерації — і повертатися додому. Ми вдома, ми захищаємо свою землю, своїх дітей, свої сім'ї. Тож ніяку зброю ми складати не збираємося до нашої перемоги», — заявив президент.

Як писав MediaSapiens, 3 березня у соціальних мережах уже поширювали картинку нібито зі зверненням президента Володимира Зеленського, у якому він «закликає» українців скласти зброю. Перед цим Служба безпеки України попереджала, що Росія готує фейк про нібито капітуляцію українського керівництва та уряду. Головне управління розвідки України повідомило, що Росія може готувати фейкове відео, на якому нібито президент Володимир Зеленський нібито заявляє про «капітуляцію».

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Зранку 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі. Росія атакувала кордон у п'яти областях і з Криму. Президент Володимир Зеленський у відеозвернення до українців у зв’язку з початком Росією війни оголосив про введення воєнного стану. Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні. Українців закликають не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ. Водночас компанія Reface просить українців надсилати їм супутникові знімки або ж контакти людей, які мають до них доступ, щоби на основі світлин розробити алгоритм, який зможе швидко виявляти місця розташування ворожих військ.

Фото: Україна 24 

ms.detector.media