ms.detector.media
MediaSapiens
14.03.2022 10:35
На сайті Житомирської облради хакери опублікували фейк про «екстрену евакуацію»
На сайті Житомирської облради хакери опублікували фейк про «екстрену евакуацію»
У фейковому повідомленні також закликали «не чинити опір окупантам».

Сайт Житомирської обласної ради 13 березня зазнав хакерської атаки — на ньому опублікували фейкове оголошення про нібито екстрену евакуацію громадян. Про це повідомила регіональна представниця ІМІ.

Хакери опублікували фейк, у якому закликали «не чинити опір окупантам»:

«Шановні житомирці! У зв'язку з тим, що готується наступ запорізькою міською радою, прийнято рішення про екстрену евакуацію громадян. Візьміть з собою лише найнеобхідніше. Під час зустрічі з окупантами не чиніть опору, щоб зберегти своє життя. Слава Україні!».

За деякий час сайт Житомирської облради перестав працювати.

«Шановні мешканці! Ворог атакує нас і на теренах інтернету. Інформація фейк. Розміщена в результаті атаки на офіційний сайт. Спеціалісти вже працюють. Слава Україні!» – повідомила Житомирська облрада у Facebook.

Нагадаємо, у кінці лютого тривали безперервні атаки на всі базові інформаційні ресурси України. Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України повідомила, що за DDоS-атакою на урядові сайти, серед яких були портали Кабміну, Верховної Ради, Міністерства закордонних справ та Служби безпеки України, стоять російські спецслужби.

Фото: ІМІ, Вlogtrepreneur/Flickr

ms.detector.media