ms.detector.media
Ярослав Зубченко
«MediaSapiens»
09.03.2022 13:29
Україна в центрі уваги. Що про війну розповідають американські вечірні шоу
Україна в центрі уваги. Що про війну розповідають американські вечірні шоу
Уже два тижні наші послання російський кораблям дивиться вся Америка.

У США тільки й розмов, що про Україну. Останні чотирнадцять днів практично всі місцеві вечірні розмовні шоу в кожному випуску згадують про війну, яку розв’язала проти нас Росія. Захоплюються відвагою українців, відкривають для себе наших політиків, ледь встигають перераховувати санкції проти Росії, відверто знущаються з Путіна. І при цьому жартують, адже основа цих програм — все ще комедія. Нижче ми зібрали для вас найкращі приклади. Необхідне знання англійської. The Daily Show та його ведучий Тревор Ноа запустили окрему рубрику під назвою «Війна в Україні. Путін зійшов із розуму». У найсвіжішому випуску йдеться про те, як Росія все далі скочується в тоталітаризм. А Українці продовжують чинити опір і не дають окупантам встановити контроль навіть над захопленими містами. 

У цьому відео Ноа пояснює важливість накладання санкцій на пересічних росіян. Та розповідає про військові злочини Росії.

 

Буде чесно, якщо ми розмістимо й це відео. У ньому Daily Show торкається теми расизму. Мовляв, до біженців з України європейці ставляться краще, ніж до біженців із Азії. Але — що важливо — ведучий при цьому не демонізує самих українців.

 

Стівен Колбер, ведучий The Late Show, теж розповідає про російське вторгнення з першого дня. І в цьому випуску, наприклад, лобіює відмову від російських енергоносіїв. Критикує російську пропаганду. Та вже традиційно захоплюється духом українців. 

Якщо вам цікаво, то поки що найбільша концентрація прикладів героїзму українців є в цьому відео. Разом із жартами про м’язи Зеленського.

 

Насправді Володимир Зеленський лишається для світу головною зіркою та обличчям українського спротиву. Тож ті вечірні шоу, які зазвичай далекі від політики, можуть розповідати про війну на його прикладі. 

Джиммі Кіммел згадує про минуле українського президента.

 

Джиммі Феллон жартує, що Байден планує змінити своє прізвище на «Зеленський», аби трохи підняти популярність.

 

Сет Майєрс вважає, що президент США заздрить цитатам українського президента.

Комедійне шоу Saturday Night Live регулярно згадує про події  в Україні у своєму новинному блоці. Та запросило в ефір український хор.

 

ms.detector.media