ms.detector.media
MediaSapiens
03.03.2022 17:31
Ткаченко просить заборонити ігри Half-Life та Counter-Strike в Росії та Білорусі
Ткаченко просить заборонити ігри Half-Life та Counter-Strike в Росії та Білорусі
Він також просить заблокувати для них доступ до продуктів Adobe та Corel.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко попросив СЕО компаній, що займаються розробкою відеоігор та цифровою дистрибуцією Valve Corporation (Steam), Sony Interactive Entertainment (PlayStation Network), Xbox Game Studios (Xbox Network), Epic Games (Epic Games Store) заборонити в Росії та Білорусі всі цифрові майданчики, продукти та сервіси, а також — припинити співпрацю з російськими та білоруськими бізнесами.

«Поки українські міста через навалу орків стають схожі на постапокаліптичну гру (тільки це не гра), росіяни та білоруси спокійно собі грають в Контрстрайк. А завтра прийдуть на нашу землю вбивати мирних українців», — сказав Ткаченко.

Міністр також звернувся до Adobe Inc. і Corel Corporation з прохання заблокувати в Росії та Білорусі доступ до своїх продуктів.

«Подивимося, як дизайнери, блогери, фільммейкери та інші креативники відреагують на бан софту, оновлень та інших послуг компаній, а також блокування Behance у Росії та Білорусі. Щоправда, росіяни та білоруси вже зухвало заявляють, що користуватимуться піратським софтом і вантажитимуть програми з торентів. І поготів — саме на смітниках інтернету, в тотальній ізоляції місце цих варварських країн», — додав він.

Meta Platforms Inc заборонила російським державним ЗМІ розміщувати рекламу у Facebook та монетизувати контент на своїй платформі в будь-якій точці світу. Меtа також заблокувала на території України фейсбук пропагандиста Анатолія Шарія. У Facebook запустили для українців додаткову функцію, за допомогою якої можна закрити свої облікові записи — це має забезпечити додатковий рівень конфіденційності та безпеки. Водночас компанія відмовилася відключати соціальні мережі Facebook та Instagram у Росії. Через напад Росії на Україну Instagram почав маркувати акаунти та пости російських державних ЗМІ. Під акаунтами та постами російських державних ЗМІ  в соцмережі Instagram з’явився надпис «Це видання знаходиться під контролем держави Росія». Такі надписи з'явилися на сторінках ТАСС, РІА Новини, RT, Lenta.ru, Sputnik, «Вечірній Ургант» та інші.  Також Instagram припинив видавати ці акаунти в стрічки. Окрім цього, Google призупинив монетизацію деяких російських каналів на YouTube, зокрема, RT, та обмежив перегляд контенту каналів з РФ. Соціальна мережа Twitter заблокувала можливість реєструвати акаунти в Росії. Для користувачів з України та Росії соцмережа призупинили рекламу та деякі рекомендації щодо твітів від людей, на яких вони не підписані. Це зробили, щоб зменшити поширення образливого контенту. Водночас через Moments and Events у Twitter публікують інформацію, пов’язану з війною Росії проти України. 

Зранку 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі. Росія атакувала кордон у п'яти областях і з Криму. Президент Володимир Зеленський у відеозвернення до українців у зв’язку з початком Росією війни оголосив про введення воєнного стану. Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні. Українців закликають не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ. Водночас компанія Reface просить українців надсилати їм супутникові знімки або ж контакти людей, які мають до них доступ, щоби на основі світлин розробити алгоритм, який зможе швидко виявляти місця розташування ворожих військ.

Фото: стопкадр 

ms.detector.media