ms.detector.media
MediaSapiens
03.03.2022 10:40
МЗС запустило для іноземців інформаційну платформу про війну в Україні
МЗС запустило для іноземців інформаційну платформу про війну в Україні
Сайт створений на платформі Ukraine.ua, яка раніше представляла світу Україну.

Міністерство закордонних справ України 2 березня запустило інформаційну платформу для іноземної аудиторії про війну в Україні — War.Ukraine.

«Цей сайт де-факто є живою документацією війни, що розгортається на очах усього світу, — заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. — Коли ми зрештою виграємо цю війну, це стане ретельно зібраним архівом російських злочинів, звірств і варварства, а головне – героїзму та єдності українського народу».

Головна мета war.ukraine.ua – надати перевірену інформацію про ситуацію в Україні, конкретні способи підтримки України, а також показати людський вимір опору. На платформі доступна інформація:

Сайт створений на платформі ukraine.ua, яка раніше представляла світу Україну.

Нагадаємо, у січні 2021 року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба представив цифровий портал про сучасну Україну для іноземних аудиторій – Ukraine.ua.

Зранку 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі. Росія атакувала кордон у п'яти областях і з Криму. Президент Володимир Зеленський у відеозвернення до українців у зв’язку з початком Росією війни оголосив про введення воєнного стану. Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні. Українців закликають не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ. Водночас компанія Reface просить українців надсилати їм супутникові знімки або ж контакти людей, які мають до них доступ, щоби на основі світлин розробити алгоритм, який зможе швидко виявляти місця розташування ворожих військ.

Фото: скриншот

ms.detector.media