ms.detector.media
MediaSapiens
02.03.2022 12:02
В Україні запустили ініціативу з відслідковування ситуації на кордонах
В Україні запустили ініціативу з відслідковування ситуації на кордонах
Також на ресурс додали інформацію про кількість пішоходів, орієнтовний час очікування та посилання на телеграм-чати для кожного ПП.

Волонтери компанії SoftServe запустили ініціативу з відслідковування інформацію щодо ситуації на кордонах з Польщею, Словаччиною, Румунією, Угорщиною та Молдовою.

«Ми знаємо, що зараз багато людей перетинає кордон у пошуках безпечного місця для себе і своїх родин. Але через довжелезні черги та метушню на пунктах пропуску, чимало українців змушені повертатися назад, витрачаючи дорогоцінний час та ресурси.Тому команда волонтерів взяла на себе ініціативу та розробила ресурс, що допомагає моніторити ситуацію на кордонах з Польщею, Словаччиною, Румунією, Угорщиною та Молдовою. Ви зможете дізнатися ситуацію на кордонах та завантаженість пунктів пропуску та спланувати свої дії», — розповіли в SoftServe.

Ресурс наповнюють люди, які вже перетнули кордон — вони пишуть про ситуацію на конкретному пункті пропуску й таблиця автоматично оновлюється. Також на ресурс додали інформацію про кількість пішоходів, орієнтовний час очікування та посилання на телеграм-чати для кожного ПП. Таблиці оновлюються приблизно щогодини.

«Якщо ви перетинаєте кордон: Додайтеся у Telegram-чат для пункту пропуску, який ви перетинаєте (останній стовпчик тут). Такі чати є для всіх ПП з Польщею, Словаччиною, Румунією, Угорщиною та Молдовою. Заповніть спеціальну форму для актуалізації інформації. Такі форми окремі для кожної країни. У ній потрібно вказати пункт пропуску та скільки кілометрів вам залишилося до нього (інструкція, як порахувати відстань тут). Також за бажання ви можете повідомити додаткову інформацію Далі ця інформація з'явиться в таблиці, окрім того розрахується орієнтовний час очікування», — пояснили волонтери.

Раніше кіберполіція запустила чат-бот у телеграмі «Народний месник» (@ukraine_avanger_bot), за допомогою якого можна повідомляти про мітки, які окупанти лишають на дорогах. Служба безпеки України також створила чат-бота в телеграмі «STOP Russian War» (@stop_russian_war_bot), за допомогою якого можна повідомляти про пересування російських диверсійно-розвідувальних груп, військ та техніки РФ. Міністерство цифрової трансформації та Corezoid запустили в Telegram та Viber для переселенців, військових та територіальної оборони чатбот «Турботник», за допомогою якого можна знайти тимчасову домівку або необхідні речі в Центрах надання адміністративних послуг. Державна служба України з надзвичайних ситуацій 1 березня запустила інформаційній чатбот у WhatsApp з важливими оновленнями, достовірною інформацією та інструкціями про процедури реагування на надзвичайні ситуації.

Інститут когнітивного моделювання разом з Кафедрою медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії та фахівцями проєкту «Друг» запустили телеграм-бот першої психологічної допомоги — «Друг. Перша допомога» (@friend_first_aid_bot). Пізніше Інститут когнітивного моделювання, Міністерство охорони здоров’я та Офіс президента України запустили цілодобову платформу психологічної допомоги — «Розкажи мені». В Україні з’явилася мапа за допомогою якої можна відстежити, яка аптека і в якому місті наразі працює.

Зранку 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі. Після цього відбулася низка ракетних ударів на військові об’єкти в Україні, також почалася десантна операція в Чорному та Азовському морях. Росія атакувала кордон у п'яти областях і з Криму. Президент Володимир Зеленський у відеозвернення до українців у зв’язку з початком Росією війни оголосив про введення воєнного стану. Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні. Українців закликають не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ. Водночас компанія Reface просить українців надсилати їм супутникові знімки або ж контакти людей, які мають до них доступ, щоби на основі світлин розробити алгоритм, який зможе швидко виявляти місця розташування ворожих військ.

ms.detector.media