ms.detector.media
MediaSapiens
24.02.2022 15:11
Центр протидії дезінформації склав перелік телеграм-каналів, які поширюють російську дезінформацію
Центр протидії дезінформації склав перелік телеграм-каналів, які поширюють російську дезінформацію
У Центрі зазначили, що діяльність понад 40 телеграм-каналів спрямована на дестабілізацію ситуації в Україні.

Read in English

Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони опублікував перелік телеграм-каналів, які поширюють російську дезінформацію в Україні.

«Публікуємо список Telegram-каналів, які активно поширюють дезінформацію та беруть участь в кампаніях з дестабілізації ситуації в Україні. Ще раз нагадуємо, що це — ворожі канали! Інформаційні ресурси, підконтрольні РФ, вже переросли статус пропагандистів. Їхня підривна діяльність спрямована на цивільне населення України та має єдину мету — посіяти страх та паніку серед українців. Це є нічим іншим, ніж тероризм — інформаційний тероризм. Усі, хто поширює дезінформацію та фейки, лише сприяє відверто терористичній діяльності РФ», — сказали в Центрі.

Перелік телеграм-каналів, які поширюють дезінформацію:   

Раніше Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України склав перелік українських телеграм-каналів, які просувають проросійські наративи, що описані в «словнику російської пропаганди». РНБО раніше розробила глосарій, який рекомендують використовувати для боротьби з російською пропагандою та інформаційним впливам. Центр протидії дезінформації проаналізував акаунти деяких персональних блогів та телеграм-канали, які відреагували на цей глосарій.

Зранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі. Росія атакувала кордон у п'яти областях і з Криму. Президент Володимир Зеленський у відеозвернення до українців у зв’язку з початком Росією війни оголосив про введення воєнного стану. Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні. За це рішення проголосували 300 народних депутатів.

Фото: скріншоти зі звіту Центру протидії дезінформації при РНБО, unsplash

ms.detector.media