ms.detector.media
MediaSapiens
24.02.2022 11:58
«Не панікуємо та перевіряємо інформацію». Перелік соцмереж державних структур та керівництва України
«Не панікуємо та перевіряємо інформацію». Перелік соцмереж державних структур та керівництва України
«Детектор медіа» інформує про перебіг російського наступу на Україну та запустив хроніку російської дезінформації.

Зранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін повідомив про рішення щодо так званої військової операції на Донбасі. Після цього відбулася низка ракетних ударів на військові об’єкти в Україні. Росія атакувала кордон у п'яти областях і з Криму. Президент Володимир Зеленський у відеозвернення до українців у зв’язку з початком Росією війни оголосив про запровадження воєнного стану. Верховна Рада підтримала запровадження воєнного стану в Україні

Водночас в українському інфорпросторі фікусують зростання кількості російських фейків, дезінформації та маніпуляцій. Презедент України Володимир Зеленський, міністр оборони Олексій Резников, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко та інші закликають українців перевіряти інфорацію, не довіряти публікаціям російських ЗМІ, анонімним каналам та сторінкам у соцмережах. Брати інформацію варто лише з офіційних та перевірених джерел. «Детектор медіа» інформує про перебіг російського наступу на Україну та запустив хроніку викриття російської дезінформації. 

Разом з цим, з 15 лютого в Україні відбувається масштабна кібератака, зокрема, на базові інформаційні ресурси України. MediaSapiens зібрав посилання на основні офіційні сторінки в соцмережах: оборонних, урядових та державних структур, керівництва України, а також сторінки ЗМІ, які інформують про перебіг подій та про фейки, пов'язані з російською агресією проти України.

Офіційні сторінки оборонних структур:

Офіційні сторінки інших державних структур:

Офіційні сторінки керівництва України:

Сторінки ЗМІ, які інформують про перебіг подій та про фейки, пов'язані з російською агресією проти України:

Раніше проєкт Міністерства культури та інформаційної політики з медіаграмотності «Фільтр» підготував поради, як споживати інформацію в кризових умовах. Зокрема, необхідно обрати джерела інформації, які будете використовувати у кризовій ситуації; варто бути пильними з перекладеними новинами, недовіряти неофіційній інформації та не поширювати її.

ms.detector.media