ms.detector.media
21.02.2022 16:48
Фейк: Росія знищила українських диверсантів у Ростовській області
Фейк: Росія знищила українських диверсантів у Ростовській області
ДПСУ не отримувала жодних повідомлень від Росії про нестандартні ситуації на кордоні, зокрема із застосуванням зброї.

Державна прикордонна служба заперечила заяву російських військових щодо нібито знищення «української диверсійно-розвідувальної групи» в Ростовській області.

Прикордонники назвали це повідомлення черговим фейком і дезінформацією Росії.

«Жодних порушень державного кордону на напрямку російського населеного пункту Митякінська в Ростовській області з боку підконтрольної українській владі території не відбувалося», – заявляють прикордонники.

ДПСУ не отримувала жодних повідомлень від російської сторони про нестандартні ситуації на кордоні, зокрема із застосуванням зброї: «Такі повідомлення є ніщо інше як провокація. Підтверджень такій заяві російська сторона також не наводить».

21 лютого Росія заявила про нібито вбивство п'ятьох членів «української диверсійно-розвідувальної групи» поблизу населеного пункту Мітякінська Ростовській області. Також росіяни заявили про нібито знищення двох бойових машин піхоти, відряджених для евакуації «диверсантів».

Населений пункт Мітякінська розташований на північному березі річки Сіверський Донець впритул до кордону з Україною. На території України ця річка є природною перепоною, яка розділяє підконтрольну уряду частину Луганської області і територію, котру контролюють підтримувані Росією бойовики «ЛНР».

21 лютого ФСБ Росії поширила фейкову інформацію про нібито «обстріл» з території України російського прикордонного пункту у Ростовській області.

Фото: ДПСУ

ms.detector.media