ms.detector.media
15.02.2022 21:33
Українські інформаційні ресурси зазнали потужної DDоS-атаки — Держспецзв’язку
Українські інформаційні ресурси зазнали потужної DDоS-атаки —  Держспецзв’язку
Злочинні зусилля хакерів відбиває робоча група фахівців основних суб'єктів національної системи кібербезпеки.

Починаючи з другої половини дня 15 лютого 2022 року спостерігається потужна DDоS-атака на низку інформаційних ресурсів України. Про це о 21:00 повідомляє Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України. 

Як ідеться у повідомленні відомства, було зафіксовано перебої в роботі вебсервісів Приватбанку та Ощадбанку. Також атаки зазнали сайти Міністерства оборони та Збройних сил України. Трохи раніше інформація про це з'явилася на фейсбук-сторінці Держспецзв’язку.

«Станом на 19:30 роботу банківських вебресурсів відновлено. Робоча група з фахівців основних суб'єктів національної системи кібербезпеки вживає всіх необхідних заходів для локалізації та протидії кібератаці»,– зазначається у заяві. 

У Міністерстві оборони 15 лютого оголосили про планові технічні роботи та првідомили, на яких сторінках буде вестися комунікація.

«Офіційний веб-портал Міністерства оборони України зазнав, ймовірно, DDoS-атак, коли фіксувалася надмірна кількість звернень на секунду. Наразі проводяться планові технічні роботи з відновлення штатного функціонування веб-порталу Міністерства оборони України. Офіційна комунікація буде забезпечуватися через сторінки Міноборони в Facebook та Twitter, а також сайти АрміяInform https://armyinform.com.ua та Армія FM https://www.armyfm.com.ua», – йдеться у дописі на офіційній сторінці Міноборони.

Нагадаємо, у другій половині дня 15 лютого сайти Міноборони України та Збройних сил України стали недоступними. У фейсбуці почали з'являтися дописи про те, що клієнти Приватбанку отримують фейкові повідомлення, а в Ощадбанку виникають збої в роботі.

Нагадаємо, потужної атаки хакерів на сайти Київ зазнав 13 та 14 січня, коли постраждали 22 сайти органів державної влади. 6 сайтів зазнали «значної шкоди», 70 — відключили за вказівкою Держспецзв’язку та Служби безпеки України.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки знайшов у атаці «російський слід».

Розслідування цієї спецоперації Росії триває.

Фото: Держспецзв’язку

ms.detector.media