ms.detector.media
MediaSapiens
07.02.2022 10:32
Spotify видалив понад 100 випусків подкасту Джо Рогана
Spotify видалив понад 100 випусків подкасту Джо Рогана
Напередодні видалення Рогана звинуватили в расистських висловлюваннях.

Стрімінговий сервіс Spotify видалив 113 випусків подкасту The Joe Rogan Experience, американського коміка та ведучого Джо Рогана. Про це повідомляє JRE Missing.

Водночас на платформі досі доступні епізоди, які спричинили бойкот Spotify щодо поширення дезінформації про коронавірусну хворобу.

З сервісу видалили випуск з американським радіоведучим, продюсером і засновником InfoWars Алексом Джонсом. Портал InfoWars відомий поширенням неперевірених та фейкових новин і теорій змови. У 2018 році його зі своїх майданчиків видалили Twitter, Google, Apple та Facebook. Також зі Spotify видалили випуск з актором та коміком Крісом Делієм, якого звинувачують у домаганнях до неповнолітніх. Стрімінговий сервіс поки не пояснив, чому 4 лютого почав видаляти випуски Рогана.

Напередодні видалення співачка Індія Арі Сімпсон у Instagram звинуватила Джо Рогана в расистських висловлюваннях. Як приклад вона виклала в Stories близько 20 фрагментів з шоу Рогана.

After removing her music from @Spotify, @indiaarie has doubled down on her decision alongside clips of @joerogan using racist language: "They take this money from music streaming and pay this guy $100million and pay us .003% of a penny [per stream]? Just take me off!"

TW: n-word pic.twitter.com/wvzqh4OnB0

— Omid Scobie (@scobie) February 3, 2022

Натомість Джо Роган заявив, що кадри в опублікованому відео нібито вирвані із контексту, але зазначив, що шкодує про свої висловлювання. «У старих епізодах подкасту було багато лайна, якого я б не хотів говорити або сказав інакше», — заявив він.

Ведучий The Joe Rogan Experience також вибачився за відео, де порівнював район з великим населенням чорношкірих із фільмом «Планета мавп». «Це виглядає жахливо навіть для мене. Я розумію, що для більшості людей немає контексту, у якому білій людині можна було вимовляти це слово, не кажучи вже про публічний виступ у подкасті. Тепер я з цим згоден», — сказав Роган.

Нагадаємо, 30 січня 2021 року стрімінговий сервіс Spotify  вперше опублікував правила модерації контенту на платформі та анонсував оновлення, які стосуватимуться матеріалів про коронавірусну хворобу та інші захворювання. Це відбулося після бойкоту канадських виконавців Ніла Янга та Джоні Мітчелл, які виступили проти поширення фейків та дезінформації про COVID-19 на платформі. Бойкот спричинив випуск найпопулярнішого подкасту на платформі The Joe Rogan Experience, американського коміка та ведучого Джо Рогана, у якому вірусолог-антивакцинатор Роберт Малоун висловив недоведені гіпотези про «безкорисність» вакцин проти коронавірусної хвороби. Після критики сервісу генеральний директор та співзасновник Spotify Деніел Ек повідомив, що платформа додасть спеціальні позначки до випусків подкастів, у яких обговорюватимуть COVID-19.

Пізніше Роган вибачився перед Spotify, канадськими виконавцями Нілом Янгом та Джоні Мітчелл. Ведучий також висловив готовність змінити своє шоу, зокрема, залучати більше експертів та проводити додаткові дослідження на певні теми.

Раніше, у квітні 2021 року, Spotify не видалив епізод подкасту Джо Рогана, автора шоу The Joe Rogan Experience, у якому він припустив, що здоровим молодим людям не потрібна вакцина від COVID-19. Водночас медики, які борються зі всесвітньою пандемією, вважають, що для подолання коронвірусної хвороби, вакцинація має бути масовою.

Фото: flickr

ms.detector.media