ms.detector.media
MediaSapiens
20.01.2022 10:30
У Instagram з’явилися 3D-аватари
У Instagram з’явилися 3D-аватари
Цифровий аватар можна використовувати в Instagram, Facebook та Messenger.

Соціальна мережа Instagram запустила нову функцію, за допомогою якої можна створити власного цифрового аватара, ймовірно, для метавсесвіту компанії Meta. Про це пише «Бабель».

Щоб скористатися новою функцією, треба перейти в налаштування, відкрити вкладку «Акаунт» й обрати «Аватари». Користувачі можуть створити аватар, схожий на себе: обрати колір шкіри, зачіску, форму та колір очей, одяг тощо.

Цей аватар можна використовувати в Instagram, Facebook та Messenger.

Нагадаємо, у вересні 2021-го Facebook виділив 50 мільйонів доларів на створення онлайн-світу. Також компанія розпочала тестування нового додатку віртуальної реальності для віддаленої роботи, який дозволяє користувачам проводити зустрічі у вигляді своїх аватарів. 17 жовтня Facebook оголосив, що планує протягом п'яти років найняти на роботу 10 тисяч фахівців з Європейського Союзу для створення віртуального світу — метавсесвіту (metaverse). За даними ЗМІ, Facebook шукатиме фахівців у Німеччині, Франції, Італії, Іспанії, Польщі, Нідерландах та Ірландії. У Facebook стверджують, що жодна компанія не буде володіти та керувати метавсесвітом, а його ключовою особливістю буде відкритість і взаємодія.

Фото: Chas.News

ms.detector.media