ms.detector.media
MediaSapiens
11.01.2022 15:50
Адміністрація Байдена попередила, що РФ може поширювати дезінформацію про переговори в Женеві
Адміністрація Байдена попередила, що РФ може поширювати дезінформацію про переговори в Женеві
Речниця Білого дому Джен Псакі також нагадала, що США дотримуються принципу «жодних переговорів про Європу без Європи й жодних переговорів про Україну без України».

Адміністрація президента США Джо Байдена попередила, що Росія може поширювати дезінформацію про переговори в Женеві. Про це заявила на брифінгу речниця Білого дому Джен Псакі.

«Я маю сказати, що ніхто не повинен дивуватися, якщо Росія поширюватиме дезінформацію щодо зобов'язань, яких не було. Або якщо вона піде ще далі та вигадає щось як привід для подальшої дестабілізації. Ми продовжуємо закликати усіх не піддаватися на будь-які спроби поширювати дезінформацію», — сказала Псакі.

Вона також додала, що США дотримуються принципу «жодних переговорів про Європу без Європи й жодних переговорів про Україну без України».

Нагадаємо, напередодні переговорів США та Росії Білий дім попередив про можливу кампанію в ЗМІ щодо поступок Росії з боку США

12 січня 2022 року вперше за два з половиною роки має відбутись засідання ради НАТО-Росія. На 13 січня запланована зустріч у форматі РФ — Організація з безпеки та співробітництва в Європі. При цьому в Альянсі вважають, що Москва навмисне нагнітає ситуацію на кордонах з Україною, аби загроза можливого вторгнення підштовхнула НАТО до поступок. Зокрема, Росія вимагає від НАТО не приймати Україну до свого складу, про що просить Альянс зобов'язатись юридично.

Фото: стопкадр

ms.detector.media