Білий дім прогнозує кампанію в ЗМІ щодо поступок Росії з боку США

Білий дім прогнозує кампанію в ЗМІ щодо поступок Росії з боку США

14:38,
9 Січня 2022
6713

Білий дім прогнозує кампанію в ЗМІ щодо поступок Росії з боку США

14:38,
9 Січня 2022
6713
Білий дім прогнозує кампанію в ЗМІ щодо поступок Росії з боку США
Білий дім прогнозує кампанію в ЗМІ щодо поступок Росії з боку США
10 січня США та Росія проведуть переговори щодо України, а 12 січня пройде засідання ради НАТО-Росія.

У США розповіли про очікування від переговорів заступниці держсекретаря США Венді Шерман та заступника міністра закордонних справ Росії Сергія Рябкова, пише DW. 

«Про те, чи готова Росія до серйозних і чесних переговорів, ми не дізнаємося, доки не почнемо ці дискусії», - сказав високопоставлений представник Білого дому під час телефонного брифінгу.

Він зазначив, що сторони, ймовірно, проведуть «попередню розмову» увечері 9 січня, перш ніж перейдуть до «основної зустрічі» 10 січня.

При цьому, вважають у Білому домі, можна очікувати на недостовірні повідомлення російських медіа: «Не дивно, якщо російські ЗМІ почнуть повідомляти, можливо, ще під час переговорів, що США пішли на всілякі поступки Росії. Це навмисна спроба внести розкол серед союзників, частково шляхом маніпуляції».

Насправді ж основне завдання переговорів — вивчити ситуацію, а не дійти чітких обіцянок.

Сторони, зокрема, обговорюватимуть перспективи розміщення в Україні наступальних ракетних систем, а також майбутнє низки ракетних систем у Європі відповідно до Договору про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності.

10 січня США та Росія проведуть переговори щодо України, а 12 січня вперше за два з половиною роки має відбутись засідання ради НАТО-Росія. На 13 січня запланована зустріч у форматі РФ — Організація з безпеки та співробітництва в Європі.

При цьому в Альянсі вважають, що Москва навмисне нагнітає ситуацію на кордонах з Україною, аби загроза можливого вторгнення підштовхнула НАТО до поступок. Зокрема, Росія вимагає від НАТО не приймати Україну до свого складу, про що просить Альянс зобов'язатись юридично.

Фото: Голос Америки

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду