ms.detector.media
19.12.2021 19:07
Компанію Meta розкритикували через сексуальні домагання у віртуальному просторі Horizon Worlds
Компанію Meta розкритикували через сексуальні домагання у віртуальному просторі Horizon Worlds
Meta обіцяє функцію «безпечної зони», яка створюватиме довкола людини непроникну віртуальну бульбашку.

Компанія Meta презентувала платформу віртуальної реальності Horizon Worlds. Користувачі та користувачки почали повідомляти про випадки сексуальних домагань та харасменту у віртуальній реальності, пише Future.

«Сексуальні домагання не жарт навіть у звичайному інтернеті, а віртуальна реальність створює новий вимір, завдяки чому все, що відбувається, відчувається гостріше. Мене не просто неналежно торкалися — інші люди так себе поводили, що я відчувала себе відчуженою», – написала одна з користувачок на сторінці Horizon.

Оглядачка Bloomberg Пармі Олсон розповіла, що одного разу в холі VR Horizon Venues її оточила група «аватарів-чоловіків», які почали фотографувати її, а потім скидати їй фотографії, що змусило її відчувати себе незручно.

Доцент Університету штату Огайо Джессі Фокс уточнив, що сексуальні домагання необов’язково мають бути виключно фізичними. Це може бути і словесний, і віртуальний досвід. 

Віцепрезидент Мети Horizon Вівек Шарма в інтерв’ю The Verge назвав ситуацію «абсолютно невдалою». Щоб виправити це, в компанії вирішили створити функцію «безпечної зони»: активувавши її, людина опиняється в непроникній бульбашці, якщо їй потрібно більше місця. 

Видання критикує такий підхід, звинувачуючи розробників у перекладанні відповідальності за власну безпеку на користувачок/ів.

«Замість того, щоб гарантувати, що Horizon Worlds не сприятиме культурі незнайомців, які мацають один одного у віртуальній реальності, Meta сподівається усунути проблему, внісши корективи в свої інструменти», – пише Future.

Нагадаємо, у вересні Facebook виділив 50 мільйонів доларів на створення онлайн-світу. Також компанія розпочала тестування нового додатку віртуальної реальності для віддаленої роботи, який дозволяє користувачам проводити зустрічі у вигляді своїх аватарів. 17 жовтня Facebook оголосив, що планує протягом п'яти років найняти на роботу 10 тисяч фахівців з Європейського Союзу для створення віртуального світу — метавсесвіту (metaverse). За даними ЗМІ, Facebook шукатиме фахівців у Німеччині, Франції, Італії, Іспанії, Польщі, Нідерландах та Ірландії. У Facebook стверджують, що жодна компанія не буде володіти та керувати метавсесвітом, а його ключовою особливістю буде відкритість і взаємодія.

Фото: Meta

ms.detector.media