ms.detector.media
MediaSapiens
10.12.2021 14:47
«Крок до створення метавсесвіту». Meta відкрила доступ до віртуальної платформи Horizon Worlds
«Крок до створення метавсесвіту». Meta відкрила доступ до віртуальної платформи Horizon Worlds
Поки вона доступна лише повнолітнім користувачам у США та Канаді.

Компанія Meta 9 грудня повідомила, що відкрила доступ до своєї віртуальної платформи Horizon Worlds. Про це повідомляє CNBC.

«У Horizon Worlds користувачі за допомогою гарнітури віртуальної реальності Oculus від Facebook можуть створити безногого аватара, щоб гуляти анімаційним віртуальним світом. Там вони можуть грати в ігри та взаємодіяти з аватарами інших користувачів», — йдеться в повідомленні.

Бета-версію Horizon Worlds запустили ще минулого року, однак тоді для входу в додаток треба було мати спеціальне запрошення. Нині всі користувачі в США та Канаді, старші за 18 років, матимуть вільний та безкоштовний доступ до Horizon Worlds. CNBC пише, що розширений запуск Horizon Worlds є важливим кроком для Facebook, уточнюючи, що це «крок до створення метавсесвіту».

TechCrunch пише, що перед входом до віртуальних просторів платформа нагадує: «будь-яка людина, з якою ви спілкуєтесь, є справжньою людиною». У основному меню є кнопка «безпеки», за допомогою якою можна миттєво перенеситися в «безпечну зону» — приватну кімнату, де користувач може зробити перерву, вимкнути звук тощо.

Нагадаємо, у вересні Facebook виділив 50 мільйонів доларів на створення онлайн-світу. Також компанія розпочала тестування нового додатку віртуальної реальності для віддаленої роботи, який дозволяє користувачам проводити зустрічі у вигляді своїх аватарів. 17 жовтня Facebook оголосив, що планує протягом п'яти років найняти на роботу 10 тисяч фахівців з Європейського Союзу для створення віртуального світу — метавсесвіту (metaverse). За даними ЗМІ, Facebook шукатиме фахівців у Німеччині, Франції, Італії, Іспанії, Польщі, Нідерландах та Ірландії. У Facebook стверджують, що жодна компанія не буде володіти та керувати метавсесвітом, а його ключовою особливістю буде відкритість і взаємодія.

Фото: Meta, The Verge

ms.detector.media