ms.detector.media
08.12.2021 20:23
Понад 20 мільйонів людей побачили мем українського твіттеру про рівень головного болю, якщо живеш біля Росії
Понад 20 мільйонів людей побачили мем українського твіттеру про рівень головного болю, якщо живеш біля Росії
На думку одного з авторів ідеї офіційного твіттеру України, це чудовий приклад, як держава може просувати правдиві наративи про Україну в ігровій формі так, щоб про це писали світові видання.

7 грудня офіційний акаунт України в твіттері опублікував мем «Види головного болю», на котрому зображено, яка частина голови болить під час мігрені, гіпертонії та стресу.

На останньому малюнку зображено, як болить вся голова, а не окремі ділянки,  якщо жити біля Росії.

pic.twitter.com/bBtsdr7wmX

— Ukraine / Україна (@Ukraine) December 7, 2021

Станом на 8 грудня 20:00 твіт зібрав 2,5 тис. коментарів, 273 тис. вподобань та 75 тис. ретвітів. Ярема Дух, який колись був співавтором ідеї цього твіттеру, написав у фейбуці, що картинку побачили мінімум 20 мільйонів людей. На його думку, це хороший приклад того, про що він міряв, задумуючи ідею з твіттером: через дотепну та цікаву форму поширювати інформацію про Україну на такому рівні, щоб про це писали світові ЗМІ. 

У коментарях люди дізнаються нову для себе інформацію, наприклад, про те, що російські війська присутні не лише у Криму, а й в окремих регіонах Донецької та Луганської областей. Або про те, що війна досі триває. На думку Духа, це хороший кейс, як можна використовувати соціальні медіа для поширення українських наративів. 

«І тут можна заохотити уряд більше використовувати ці "цифрові інструменти" для інтересів України – адже Інтернет на тимчасово окупованій території проникає в кожне місто. Таким чином можна дуже ефективно популяризувати український контент. Наприклад, створити ґранти на просвітницькі ТікТоки. Чи запланувати колаборації в YouTube. Чи покривати Інтернет-рекламою тимчасово окуповані території», – написав він. 

Нагадаємо, що генеральний директор Twitter Джек Дорсі йде у відставку. Він залишиться членом ради директорів Twitter ще на шість місяців, щоб допомогти новому керівництву з переходом.

Його на посаді замінить технічний директор Twitter Параг Агравал.

Джек Дорсі заснував Twitter й обіймав посаду генерального директора соцмережі до 2008 року, потім його звільнили з цієї посади. Він повернувся в Twitter у 2015 році після того, як Дік Костоло пішов у відставку з посади генерального директора. Однак у 2020 році Дорсі знову вирішили відсторонити — його звільнення вимагали інвестори з Elliot Management. Рада директорів Twitter 3 листопада того ж року висловила підтримку Джеку Дорсі, тим самим захистивши його від звільнення.

У березні 2021 року засновник та голова Twitter Джек Дорсі продав на аукціоні Valuables свій перший твіт у вигляді невзаємозамінного токена (NFT). За нього заплатили більше $2,9 млн.

10 цікавих фактів про засновника Twitter Джека Дорсі — мільярдера, філантропа і колишнього панка — читайте у матеріалі MediaSapiens

Фото: з вільних джерел

ms.detector.media