ms.detector.media
MediaSapiens
01.12.2021 11:42
Зеленський повідомив, коли хочуть провести перепис населення України
Зеленський повідомив, коли хочуть провести перепис населення України
За його словами, електронний перепис згодом може стати підґрунтям для запровадження електронного голосування.

Президент Володимир Зеленський під час свого послання до Верховної Ради 1 грудня повідомив, що електронний перепис населення України планують провести у лютому 2023 року.

«У центрі наших перетворень є народ, і ми маємо дізнатись, скільки нас, де ми живемо. Пишаємося тим, що Україна стане другою країною в світі, яка проведе перепис населення в співпраці з Apple уже в лютому 2023 року», — розповів він.

Зеленський додав, що електронний перепис згодом може стати підґрунтям для запровадження електронного голосування.

Нагадаємо, 3 вересня 2021 року Міністерство цифрової трансформації запропонувало компанії Apple створити українську музичну редакторську команду Apple Music. Також з директором Apple Тімом Куком говорили про співпрацю щодо перепису населення та освіти з програмування для школярів, в університетах, серед ветеранів, у сфері охорони здоров'я, для комп'ютеризації шкіл та вчителів. 

Експерт з інновацій, інвестицій та стартапів Міністерства цифрової трансформації Антон Мельник повідомив MediaSapiens, що відомству вдалося досягти прогресу щодо залучення допомоги Apple до перепису населення в 2023 році«У нас також є гарний прогрес щодо цього, все в роботі. Деталі не можемо зараз озвучити. Єдиний момент, який нас зараз стримує, — складна державна зарегульованість», — сказав він, але не уточнив, про які саме обмеження йдеться.

26 листопада президент України Володимир Зеленський повідомив, що компанії Microsoft та Apple долучилися до роботи над цифровою митницею, онлайн-виборами та переписом населення України.

30 листопада Зеленський повідомив, що Міністерство цифрової трансформації підписало меморандум із Apple про перепис населення. Україна стане другої країною, яка проведе перепис населення в співпраці з компанією.

Фото: Офіційне інтернет-представництво президента України 

ms.detector.media