ms.detector.media
MediaSapiens
30.11.2021 14:15
Зеленський: Україна стане другої країною, яка проведе перепис населення в співпраці з Apple (ДОПОВНЕНО)
Зеленський: Україна стане другої країною, яка проведе перепис населення в співпраці з Apple (ДОПОВНЕНО)
Першою країною стала Америка.

Президент України Володимир Зеленський 30 листопада повідомив, що Міністерство цифрової трансформації підписало меморандум із Apple про перепис населення. Україна стане другої країною, яка проведе перепис населення в співпраці з компанією.

«Я пишаюся тим, що Україна буде другою країною у світі, яка проведе перепис у співпраці з Apple. Сьогодні було підписано важливий Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством цифрової трансформації та цим технологічним гігантом. Цифровізація — безумовний пріоритет для нашої держави», — розповів Зеленський.

ДОПОВНЕНО: Меморандум підписали міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та директор Apple зі взаємодії з органами державної влади країн та регіонів Марк Леннон. Окрім участі Apple у переписі населення, він передбачає співпрацю, обмін інформацією та підтримку Мінцифри щодо низки ініціатив.

«Компанія надасть підтримку Мінцифри у розробці та визначенні пріоритетних проєктів, пов'язаних із переходом України до режиму paperless, та щодо покращення досвіду взаємодії громадян з органами державної влади. Наприклад, Apple забезпечить підтримку у використанні та вдосконаленні додатку "Дія" на базі операційної системи iOS. Згідно з Меморандумом, компанія також співпрацюватиме з Мінцифри для підвищення цифрової грамотності українців, зокрема сприятиме у визначенні можливостей професійного навчання, спрямованих на підтримку вчителів, які використовують платформу iOS. Також створюватимуться ініціативи щодо залучення цифрових технологій у сферу охорони здоров’я», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 3 вересня 2021 року Міністерство цифрової трансформації запропонувало компанії Apple створити українську музичну редакторську команду Apple Music. Також з директором Apple Тімом Куком говорили про співпрацю щодо перепису населення та освіти з програмування для школярів, в університетах, серед ветеранів, у сфері охорони здоров'я, для комп'ютеризації шкіл та вчителів. 

Експерт з інновацій, інвестицій та стартапів Міністерства цифрової трансформації Антон Мельник повідомив MediaSapiens, що відомству вдалося досягти прогресу щодо залучення допомоги Apple до перепису населення в 2023 році«У нас також є гарний прогрес щодо цього, все в роботі. Деталі не можемо зараз озвучити. Єдиний момент, який нас зараз стримує, — складна державна зарегульованість», — сказав він, але не уточнив, про які саме обмеження йдеться.

26 листопада президент України Володимир Зеленський повідомив, що компанії Microsoft та Apple долучилися до роботи над цифровою митницею, онлайн-виборами та переписом населення України.

Фото: Володимир Зеленський / Twitter 

ms.detector.media