ms.detector.media
MediaSapiens
30.11.2021 10:32
Twitter очолить Параг Агравал — Джек Дорсі
Twitter очолить Параг Агравал — Джек Дорсі
Сам Дорсі залишиться членом ради директорів Twitter ще на шість місяців, щоб допомогти новому керівництву з переходом.

Засновник та генеральний директор Twitter Джек Дорсі 29 листопада підтвердив, що звільнився з компанії. Його на посаді замінить технічний директор Twitter Параг Агравал.

Президент Salesforce і головний виконавчий директор Брет Тейлор стане головою ради, змінивши Патріка Пічетта, колишнього керівника Google, який залишиться в раді на посаді голови аудиторського комітету.

Сам Дорсі залишиться членом ради директорів Twitter ще на шість місяців, щоб допомогти новому керівництву з переходом.

«Я вирішив залишити Twitter, бо вважаю, що компанія готова рухатися далі від своїх засновників, — заявив Дорсі. — Я хочу, щоб ви всі знали, що це було моє рішення. Це, звичайно, було важко для мене. Не так багато компаній досягають такого рівня. І не так багато засновників, які обирають свою компанію замість власного его».

Раніше ЗМІ повідомили, що генеральний директор Twitter Джек Дорсі йде у відставку.

Нагадаємо, Джек Дорсі заснував Twitter й обіймав посаду генерального директора соцмережі до 2008 року, потім його звільнили з цієї посади. Він повернувся в Twitter у 2015 році після того, як Дік Костоло пішов у відставку з посади генерального директора. Однак у 2020 році Дорсі знову вирішили відсторонити — його звільнення вимагали інвестори з Elliot Management. Рада директорів Twitter 3 листопада того ж року висловила підтримку Джеку Дорсі, тим самим захистивши його від звільнення.

У березні 2021 року засновник та голова Twitter Джек Дорсі продав на аукціоні Valuables свій перший твіт у вигляді невзаємозамінного токена (NFT). За нього заплатили більше $2,9 млн.

10 цікавих фактів про засновника Twitter Джека Дорсі — мільярдера, філантропа і колишнього панка — читайте у матеріалі MediaSapiens

Фото: @18soby / Twitter

ms.detector.media