ms.detector.media
MediaSapiens
26.11.2021 16:15
Зеленський: Microsoft та Apple долучилися до роботи над онлайн-виборами та переписом населення України
Зеленський: Microsoft та Apple долучилися до роботи над онлайн-виборами та переписом населення України
У Мінцифри раніше казали, що технічно готові до впровадження онлайн-голосування в Україні.

Президент України Володимир Зеленський 26 листопада повідомив, що компанії Microsoft та Apple долучилися до роботи над цифровою митницею, онлайн-виборами та переписом населення України.

Зеленський уточнив, що нині влада працює над питанням щодо проведення виборів в онлайн-форматі. «Питання проробляється, але воно не може бути без рішення Верховної Ради. Це ми проробляємо з найкращими компаніями. Цифрову митницю, електронні вибори та перепис населення ми проробляємо з двома компаніями — Microsoft та Apple», — сказав він.

Перший заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб раніше сказав «РБК-Україна», що відомство технічно готове до впровадження онлайн-голосування в Україні. Однак це також залежить від Центральної виборчої комісії та парламенту, який повинен буде створити відповідну нормативну базу.

«Якщо народними депутатами буде розроблений і прийнятий відповідний закон про інтернет-голосування, то можна з упевненістю говорити, що технічно ми готові до його реалізації. Важливим питанням залишається готовність і довіра самих виборців. Але технології виборів активно розвиваються, щоб забезпечити повну прозорість і довіру», — пояснив він

Експерт з інновацій, інвестицій та стартапів Міністерства цифрової трансформації Антон Мельник повідомив MediaSapiens, що відомству вдалося досягти прогресу щодо залучення допомоги Apple до перепису населення в 2023 році. «У нас також є гарний прогрес щодо цього, все в роботі. Деталі не можемо зараз озвучити. Єдиний момент, який нас зараз стримує, — складна державна зарегульованість», — сказав він, але не уточнив, про які саме обмеження йдеться.

Фото: flickr

ms.detector.media