ms.detector.media
MediaSapiens
12.11.2021 18:01
З «Дії» не можна буде видалити COVID-сертифікат
З «Дії» не можна буде видалити COVID-сертифікат
Сертифікат про одужання від COVID-19 зараз тестують: він буде дійсний 90 днів, але отримати його можна буде не більше двох разів на рік.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 12 листопада повідомив, що з додатку «Дія» прибрали опцію «видалити COVID-сертифікат».

За його словами, цю функцію прибрали після скарг користувачів. «Ми ідентифікували цю проблему, спираючись на досвід користувача і взагалі прибрали функцію "видалити сертифікат"», — уточнив Федоров.

Нову версію програми «Дія» вже подали в онлайн-магазини Goole Play Market та App Store. Після того, як оновлення схвалять, українці зможуть їх завантажити.

«Фокусу» пресслужба «Дії» пояснила: щоб оновити «жовтий» COVID-сертифікат на «зелений», треба надіслати запит на отримання оновлень. Сам «жовтий» сертифікат видаляти не потрібно, після обробки заявки дані повинні автоматично оновитися.

Крім того, заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич повідомила, що зараз проходить остання стадія бета-тестування сертифіката про одужання від COVID-19: він буде дійсний 90 днів, але отримати його можна буде не більше двох разів на рік.

«Сертифікат про одужання буде формуватися для тих, у кого лікар зафіксував в ЕСОЗ діагноз COVID-19. Лікар має внести в електронну систему охорони здоров'я запис про встановлення діагнозу COVID-19. Термін дії нового документу буде становити 90 днів на 15-й день від встановлення діагнозу. І отримати такий сертифікат можна не більше двох разів на рік за наявності даних в електронній системі охорони здоров'я», — пояснила вона, передає Укрінформ.

Нагадаємо, 31 жовтня в «Дії» спростили процедуру отримання COVID-сертифікату. Раніше доводилось підписувати запит на сертифікат за допомогою технології «Дія.Підпис», «підпис обличчям». Натомість тепер такий підпис не потрібен. На порталі «Дія» потрібно лише авторизуватися, а потім натиснути на «Здоров'я» та «COVID19-сертифікат про вакцинацію». Після цього треба лише дати згоду на передачу даних, і ви отримаєте сертифікат.

2 листопада міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що в додатку державних послуг «Дія» з’явився COVID-сертифікат для дітей від 12 років, а також запустили бета-тестування COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-тестів.

Фото: Дія, Михайло Федоров

ms.detector.media