ms.detector.media
MediaSapiens
05.11.2021 12:49
Facebook видалив допис прем'єра Ефіопії через заклики до насильства
Facebook видалив допис прем'єра Ефіопії через заклики до насильства
Абій Ахмед опублікував допис, у якому закликав громадян взятися за зброю, щоб блокувати просування повстанського Народного фронту визволення Тиграй.

Соціальна мережа Facebook видалила допис прем'єр-міністра Ефіопії Абія Ахмеда через порушення політики щодо підбурювання до насильства. Про це повідомляє ВВС.

Абій Ахмед 31 жовтня опублікував допис, у якому закликав громадян взятися за зброю, щоб блокувати просування повстанського Народного фронту визволення Тиграй (TPLF), який протягом року веде кампанію проти урядових сил, захоплюючи ключові міста. Абій написав, що наступ повстанців «штовхає країну до її загибелі», він закликав громадян «організуватися та марширувати [будь-яким] законним способом, використовуючи будь-яку зброю та силу... щоб запобігти, повернути назад і поховати терористів TPLF».

Прессекретар Facebook пояснив, що допис видалили через порушення правил спільноти. «Нам повідомили про допис прем’єр-міністра Ефіопії, і ми видалили його через порушення нашої політики щодо підбурювання та підтримки насильства. У Meta ми видаляємо вміст окремих осіб чи організацій, які порушують наші стандарти спільноти, незалежно від того, хто вони», — уточнили в Facebook.

Комітет захисту журналістів повідомив, що станом на 1 грудня 2020 року в світі ув'язнили щонайменше 274 журналіста за їхню професійну діяльність. До списку країн зі значною кількістю ув'язнених журналістів увійшла, зокрема, Ефіопія, де політична нестабільність переросла в збройний конфлікт.

Нагадаємо, 25 жовтня 2021 року 17 американських ЗМІ одночасно опублікували внутрішні розслідування Facebook про негативний вплив соцмережі – Facebook Papers. У центрі публікацій – внутрішні розслідування Facebook про шкідливий вплив алгоритмів соцмереж на ментальний стан користувачів. Засновник та генеральний директор Facebook Марк Цукерберг назвав ці публікації скоординованим наклепом та спробою «подати спотворену картину».

27 жовтня прессекретарка Білого дому Джен Псакі заявила, що в адміністрації президента США Джо Байдена не здивовані повідомленнями про те, що Facebook «намагається залишити дезінформацію про коронавірус і вакцини на своїй платформі».

Фото: Abiy Ahmed Ali / Facebook 

ms.detector.media